Balkan-Handball.com

DANCI KAO NA „PLEJSTEJŠNU“: Francuzi nisu viđeni u Hamburgu!

Mikel Hansen i njegovi sunarodnici upropastili su prvo polufinale Svetskog prvenstva 2019 koje je rukometna planeta tako dugo čekala. Duela olimpijskog i svetskog šampiona praktično nije ni bilo. Jedan od domaćina prikazao je svu moć, po prvi put, van Herninga i naneo sada već bivšim vladarima planete jedan od najtežih poraza u poslednjih 30 godina – 38:30 (21:15).

Od samog starta na terenu „Barclay Arene“ u Hamburgu postojao je samo jedan tim. Francuzi bez odbrane, bez energije, bez golmana, bez Nikole Karabatića u prvom poluvremenu, odigrali su najslabiju partiju unazad godinama, a Danci su leteli po terenu i kao u streljani rešetali mrežu „Trikolora“ predvođeni neverovatnim levim bekom Pari Sen Žermena koji je postigao 12 golova, a utisak je da je mogao puno više.

Danska-Francuska 38-30 (21-15)

Danska: Mikkel Hansen 12, Rasmus Lauge 6, Anders Zachariassen 5, Morten Olsen 5, Lasse Svan 4, Magnus Landin 3, Niklas Landin 2, Henrik Toft 1.

Francuska: Kentin Mahe 8, Melvyn Richardson 6, Timithey N´Guessan 4, Romain Lagarde 3, Ludovic Fabregas 3 Nedim Remili 2, Dika Mem 1, Luc Abalo 1, Michael Guigou 1, Luka Karabatic 1.

Poveli su Danci 3:2 u 5. minutu, očekivao se neizvestan duel, ali je već kod 9:5 bilo jasno da su Danci nezaustavljivi. I bez levorukog desnog beka, tim Nikolaja Jakobsena lako je nadigravao poroznu odbranu Dinarovog tima. Pucali su Hansen, Lauge, kasnije i Olsen, a lopte koje imaju oči, sjajni Mikel slao je na sve strane, najviše prema pivotmenu Zakariasenu, koji je bio jedan od junaka pobede.

MIKEL HANSEN POSTIGAO 12 GOLOVA
FRANCUZI NIKADA NISU PRIMILI 21 GOL ZA POLUVREME NA SP/EP
NIKOLA KARABATIĆ UŠAO NA TEREN U 31. MINUTU
DANSKA IMALA +11 U 45. MINUTU

Od 16:12 u 24. minutu, Danska je otišla na 21:15 do poluvremena.

Raspucavanje je nastavljeno posle odmora. Hansen i Lauge nisu štedeli indisponiranog Dumulana, koji je poput Žerara, još jednom podbacio kada je najviše trebalo da pokaže. Terali su Danci silu do 31:20 u 45. minutu, kada je utakmica postala revijalnog karaktera…

Danska je izborila svoje četvrto finale. Dva su gubili od Francuza, jedno od Čehoslovačke. Herning će biti velika šansa…

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *