Balkan-Handball.com

Gijom Žil pred duel sa Dancima: Znamo da svi čekaju finale Nemačka-Danska, ali…

Igrao je velike mečeve i osvajao zlatne medalje sa reprezentacijom Francuske, a sada je prvi saradnik Didijea Dinara u stručnom štabu reprezentacije Francuske. Gijom Žil vratio se u Hamburg, gde je ostvario neke od najvećih rezultata u klupskoj karijeri. Polufinale Francuske i Danske, aktuelnih svetskih i olimpijskih šampiona je na programu od 17.30 časova u „Barclay“ Areni.

  • Biće veoma teška utakmica za nas. Poznajemo se dobro. Igrali smo nekoliko puta prošlih godina. Uvek je jako teško i veoma neizvesno, takav meč očekujemo i u polufinalu. Znamo da publika i organizatori očekuju finale Danske i Nemačke, ali želimo da budemo taj stres faktor. Pokušaćemo da budemo ta mala stvar koja će pokvariti ovu priču. Jaki smo, ali i uzbuđeni što smo u završnici, rekao je stariji brat Žil.

Danski selektor Nikolaj Jakobsen, ovako je najavio borbu za finale i jedino zlato koje Dancima fali u kolekciji posle tri osvojena srebra:

  • Veoma smo srećni što smo među četiri najbolja tima i što ćemo igrati protiv možda i najboljeg tima na svetu, najbolje rukometne nacije u ovom trenutku. Imamo veliki respekt prema Dinartu i celom timu. Oni su fizički moćni, brzi i veoma dobri taktički, zbog toga nas čeka težak posao. 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *