Balkan-Handball.com

I Bahrain lak plen za Hrvatsku, sledi „prvo četvrtfinale“ sa Španijom

Kao što se i čekivalo, Hrvatska je zadržala maksimalan učinak u grupi B i nakon 4. kola, pošto je lako i ubedljivo slavila protiv Bahraina 32:20 (19:9), uprkos tome što je selektor Lino Červar odmarao neke od nosioca igre. Nisu natupili Šego, Duvnjak, Stepančić, Karačić i Musa, dok je Horvat igrao jako malo. Nakon dva utakmice pauze, na terenu se našao i Luka Cindrić.

Pitanje pobednika nije se postavljalo ni pre utakmice, ali je rezervni sastav „Kauboja“ ozbiljno shvatio zadatak i pregazio nejakog protivnika već u prvom poluvremenu.

 

HRVATSKA – BAHREIN 32-20 (19:9)

HRVATSKA: Šego, Stevanović 1; Duvnjak, Stepančić, Vida 5, Horvat, Karačić, Blažević, Štrlek 11 (2), Musa, Cindrić1, Mandić 1, Kozina 3, Vranković 4, Šipić 1, Bičanić 5

BAHREIN: A.Husain, Khamis; A.Merza 2, Al Samahij, Abdulredha, Ah.Husain 1, Jalal 5, M.Merza 1, Basham 3, Yaseen, Madan 1, Al Salatna, Alfardan, Saad 1, Habib 1, Al Sayyad 4

Izvesno je da će Hrvati u narednu fazu preneti najmanje dva boda, a ukoliko savladaju Španiju (četvrtak, 20.30), obezbediće sjajnu startnu poziciju u borbi sa Francuskom, Nemačkom i najverovatnije Brazilom.

Foto: HRS

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *