Balkan-Handball.com

I Island bolji od Makedonije, ništa od drugog kruga

Reprezentacija Makedonije nije uspela da se plasira u drugi krug Svetskog prvenstva pošto je u odlučujućoj utakmici poražena od Islanda 24:22 (11:13), i ne samo to, već je ovim neuspehom ponovo ostala bez prilike da se plasira na Olimpijske Igre.

Još jednom je tim Raula Gonzalesa odigrao mnogo bolje prvo od drugog poluvremena, i još jednom je to bilo nedovoljno za bodove. U egal utakmici tokom koje su se timovi smenjivali u vođstvu, odluka je pala u poslednjih pet minuta. Protivnik Makedonije u borbi od 13. do 16. mesta biće  Rusija (Prezident Kup).

Makedonija: Dejan Manaskov 5, Kiril Lazarov 5, Filip Taleski 4, Zharko Peshevski 3, Filip Lazarov 2, Filip Kuzmanovski 1, Goce Georgievski 1, Martin Popovski 1.

Island: Arnor Gunnarsson 10, Aron Palmarsson 2, Omar Magnusson 2,  Bjarki Elisson 2, Arnar Arnarsson 2, Elvar Jonsson 2, Stefan Sigurmannsson 1, Gisli Kristjansson 1, Olafur Gustafsson 1, Teitur Einarsson 1

Slično kao protiv Španije, Makedonija je dobro počela i povela sa 4:1. Island je uspeo da se vrati, ali ne i da preokrene. Makedonija i održavala gol ili dva prednosti do odlaska na odmor.

Ponovo je tim Raula Gonzalesa pao u nastavku. Gustavson se razbranio, problem u realizaciji je postajao sve veći, a igra 7 na 6 nije funkcionisala kako treba,  pa je preokret bio neminovan.

Nakon vođstva „Ribara“ 18:16, Raul je povukao jednog pivota i vratio se na igru 6 na 6. Uspeo je time da zaustavi sunovrat, ali je i Island bio dovoljno dobar u oba pravca da zadrži vođstvo i ostvari željeni rezultat na kraju, pa će kao treći u grupi B igrati u drugoj fazi, doduše bez prenetih bodova.

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *