Balkan-Handball.com

NIKOOOLA! Francuzi sa zvukom sirene do bronze!

Samo tri puta u poslednjih 30 godina reprezentacija Francuske nije došla do medalje na Svetskim prvenstvima! Novo odličje je u rukama „Trikolora“ koji su u uzbudljivom finišu savladali Nemačku 26:25 (9:13) golom Nikole Karabatića u poslednjoj sekundi okršaja u Herningu.

Imali su Francuzi poslednji napad, koji nije prošao, što je omogućilo Nemcima da dođu do trijumfa. Muše je poslao loptu ka Pekeleru na „crti“, presekao ju je Engesan, da bi Karabatić u kontri sa zvukom sirene doneo veliku radost svom timu i drugu bronzu na poslednja dva takmičenja.

Imali su Nemci prednost posle prvog poluvremena, ali su u drugom ostali bez stuba odbrane Patrika Vinčeka, što ih je poremetilo, a to su Francuzi znali da iskoriste.

Nemačka – Francuska 25-26 (13-9)

Nemačka: Uwe Gensheimer 7, Paul Drux 4, Jannik Kohlbacher 3, Patrick Wiencek 2, Fabian Wiede 2, Steffen Fath 2, Hendrik Pekeler 1, Patrick Groetzki 1, Matthias Musche 1, Fabian Bohm 1, Steffen Weinhold 1.

Francuska: Kentin Mahe 7, Timothey N´Guessan 3, Luc Abalo 3, Ludovic Fabregas 3, Nedim Remili 2, Melvyn Richardson 2, Dika Mem 2, Nikola Karabatic 2, Valentin Porte 1, Michael Guigou 1.

One Comment

  1. Bocko

    29/01/2019 at 06:47

    Ajd budimo iskreni. Rodi me majko i bez … samo mi daj sreću. Karabatić sa jednom nogom, opravdano uglavnom bio igrač manje, ali je imao toliku sreću da se nađe u pravo vreme na pravom mestu! I takav doneo medalju! Sreća!

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *