Balkan-Handball.com

NORVEŽANI OD ČELIKA: Sander, Magnus i Bjarte utišali Hamburg!

Odbranila je reprezentacija Norveška mesto u finalu Svetskog prvenstva! Sjajni skandinavski tim izdržao je pritisak „Barclaycard“ arene u Hamburgu i potpuno zasluženo savladao domaćina Nemačku 31:25 (14:12) posle velike borbe. Za titulu u Herningu u nedelju boriće se Danska i Norveška. Ko god da osvoji, biće to prva planetarna titula u istoriji ove dve selekcije!

Briljantna organizacija napada Sandera Sagosena, nezaustavljivi ratnik na liniji Bjarte Mirhol, raspucani Magnus Red na desnom beku i snažna odbrana, učinili su da skroman učinak Torbjorna Bergeruda (pet odbrana) nema uticaja na dominaciju koju su Norvežani prikazali u svih 60 minuta borbe sa domaćinom koji je igrao na ivici tuče.

Tuču, međutim, nisu dozvolili Česi Novotni i Horaček, koji su od samog starta stavili do znanja nemačkim batinašima da takav stil neće tolerisati. Hendrik Pekeler zaradio je crveni karton, Janik Kolbaher dva isključenja, već sredinom drugog poluvremena.

Nemci su poveli 3:1, poslednji egal je viđen na 9:9, a sve ostalo proteklo je u vođstvu Norvežama. Zatražio je selektor Nemaca tajm-aut pri rezultatu 15:19, ali raspoloženog u bekovskoj liniji osim Fabiana Boma (6) nije bilo. Otpor domaćina je totalno nestao u poslednjih par minuta, kada su Norvežani pokazali karakter i živce od čelika.

Nemačka – Norveška 25-31 (12-14)

Nemačka: Uwe Gensheimer 7, Fabian Bohm 6, Fabian Wiede 5, Patrick Groetzki 2, Tim Suton 1, Hendrik Pekeler 1, Matthias Musche 1, Jannik Kohlbacher 1, Paul Drux 1.

Norveška: Magnus Rod 7, Sander Sagosen 6, Bjarte Myrhol 6, Magnus Jondal 4, Kristian Bjornsen 3, Goran Johannessen 2, Christian O´Sullivan 1, Eivind Tangen 1, Magnus Gullerud 1.

Magnus Rod je bio najefikasniji sa sedam golova, ali je njegova povreda u 58. minutu, kada su ga divljački srušili Druks i Vinček, nešto što brine Norvežane pred finale. Igrač utakmice bio je 36-godišnji pivotmen Bjarte Mirhol koji je uz asistenciju Sandera Sagosena (6) sa šest golova totalno rasformirao visoku odbranu Nemaca…

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *