Balkan-Handball.com

SP 2019: Bez iznenađenja na startu, Nemačka sigurna protiv Koreje

Kao što je bilo očekivano, uvodna utakmica 26. Svetskog prvenstva za muškarce pripala je jednom od dva domaćina, selekciji Nemačke koje je nadigrala tim ujedinjene Koreje. Ni u jednom trenutku se pobeda sastava koji sa klupe predvodi Kristijan Prokop nije dovodila u pitanje, a nakon 60 minuta u Mercedes – Benz Areni u Berlinu (rasprodata 13.500 gledalaca) na semaforu je stajalo 29:19 (17:10).

Svi statistički parametri apsolutno su na strani „Pancera“ koji su dominirali tokom čitavog meča. U svojim redovima imali su Uwea Genshajmera sa sedam postignutih golova. Sa druge strane, potpuni brodolom svoje ekipe sprečio je golman Park sa 18 odbrana,a istakao se Dong-Hyun Jang koji je četiri puta pogađao metu rivala.

NEMAČKA: Genshajmer 7, Wiencek 2, Pekeler 4, Weinhold 1, Fath 4, Groetzki 2, Semper 1, Musche 3, Bohm 1, Kohlbacher 4, Drux 1, Strobel, Wiede, Lemke, Heinevetter, Wolff (15 odbrana)

KOREJA: Kyong 1, Suyong 1, Taehun 3, Dong-Hyung 4, Kang 3, Kwangsoon 3, Jongu 2, Ku 1, Jin Ji, Prak, Jeong, Yong, Seo, Na, Kim, Ri, Dongmyung, Donkwang, Jun Park, Choi, Gon Park

U petak, 11. januara očekuju nas još dva duela grupe A:

18:00h SRBIJA – RUSIJA

20:30h BRAZIL – FRANCUSKA

Uroš Samardžić

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *