Balkan-Handball.com

STOILOV POBESNEO: Nismo normalni što ovo dozvoljavamo, za mene će uvek biti MAKEDONIJA!

Nakon što je u petak, makedonsko Sobranje usvojilo ustavnu promenu kojim je ova država, u skladu sa Prespanskim sporazumom, promenila ustavno ime u Republika Severna Makedonija, Stojanče Stoilov se javno oglasio na društvenoj mreži Fejsbuk, sledećim rečima:

„Svi u državi smo mentalno nestabilni, čim dozvoljavamo da nam ovako nešto rade. Treba da nas bude sram… Za mene će uvek biti MAKEDONIJA“, napisao je Stoilov.

Jasan stav legendarnog pivotmena izazvao je neshvatljivu reakciju komentatora albanskog servisa Makedonske Radio – Televizije (MRT), tačnije nadležnog uredništva – u direktnom prenosu utakmice Makedonije i Japana za albansko govorno područje, komentator Mustafa Ademi nijednom nije izgovorio ime Stojančeta Stoilova, već je u situacijama kada je on imao loptu govorio „Igrač sa brojem 5“. 

Podsetimo, krajem godine, veliki rukometni as dospeo je u žižu javnosti tako što je napustio ceremoniju,  izbora sportiste godine u organizaciji Agencije za sport i mlade, nezvanično zbog dvojezičnosti (uključen i albanski jezik) manifestacije.

2 Comments

  1. Predrag

    13/01/2019 at 00:23

    Stole ti si nasa IKONA!!!

  2. Petar Petrovski

    13/01/2019 at 02:23

    Komentar Stoilova se odnosi na izjavu jednog poslanika koji je na tu funkciju dosao pre par dana Rubin Zemon (deklarise se da je Egipcanin ali je Rom) koji je nakon napustene manifestacije Stoilova izjavio da je Stoilov „mentalno nestabilan“ tada doticni jos nije bio poslanik vec nakon sto je poslanik Tuntev dao ostavku on je zauzeo njegovo mesto i glasao je za Severnu. Niko nikad u Makedoniji nije cuo da takva osoba i postoji a to politicko iskompleksirano stvorenje drznuo se da javno blati sportsku velicinu i legendu kakav je Stoilov.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *