Balkan-Handball.com

Alonso odlazi, Meškov želi Zormana: „Nije mi lako da odlučim“!

Uprkos osvajanju titule prvaka Belorusije sa svim pobedama, i najuspešnijoj sezoni u istoriji kluba kada je EHF Liga šampiona u pitanju (u četvrtfinalu igraće sa Barselonom), Raul Alonso na kraju leto napušta klupu Meškov Bresta. 

Španski trener ne želi da nastavi svoju misiju u Belorusiji jer želi da se vrati u Nemačku, gde živi njegova porodica. Ponudu da preuzme njegovo mesto šefa stručnog štaba, dobio je mladi slovenački stručnjak, a do nedavno legendarni igrač, Uroš Zorman. 

Zorman je sam potvrdio da je dobio ponudu u izjavi za medije iz Poljske (sport.tpl.tv), gde je nastupao za Vive Kielce. 

-Istina je, dobio sam ponudu iz Bresta. Postoji kontakt, pregovori su u toku. Ali ja još uvek nisam odlučio, nije tako jednostavno. Poslednje dve godine igračke karijere proveo sam u Poljskoj bez porodice, i bilo mi je jako teško. Vratio sam se u Sloveniju da bih bio sa njima. Deca mi se ovde školuju, supruga ovde radi. Trebnje se nalazi svega 15 kilometara od moje kuće, zadovoljan sam životom ovde, tako da zaista nije laka odluke. Videćemo šta će na kraju biti – rekao je Zorman.

Slovenački stručnjak je napravio veliki uspeh sa Trimo Trebnjem ove sezone plasmanom u grupnu fazu EHF Lige Evrope, gde je tim ostvario dve pobede ali nije uspeo da se plasira u osminu finala. Što se domaćeg prvenstva tiče, po svoj prilici Trebnjanci će završiti na trećem mestu.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *