Handball-Planet: Andi Volf u Kilceu? - Balkan-Handball.com
Naslovna Transferi Handball-Planet: Andi Volf u Kilceu?

Handball-Planet: Andi Volf u Kilceu?

zika.bogdanovic
0 komentar

Nemački golman Andi Volf nastaviće karijeru u poljskom Vive Kielceu, javlja Handball-Planet.com. Prema pisanju ovog portala, nemački reprezentativac i član Kila, dogovorio je saradnju sa poljskim šampionom od leta 2019. godine, kada mu ističe ugovor sa „Zebrama“.

Jedan od najboljih golmana na svetu, koji je eksplodirao u radu sa Jasminom Čamdžićem u Veclaru, a zatim sa Nemačkom došao do zlata na EURO 2016 i ugovora sa Kilom, nezadovoljan je statusom u rukometnoj instituciji sa Baltika, pa su već krajem prošle godine počele spekulacije oko njegovog odlaska.

Spominjao se Vesprem, čak i cifra od 2.6 miliona eura za obeštećenje, a novi trener Ljubomir Vranješ je tada izjavio da „Volf nije tema“, iako Mirku Aliloviću ugovor ističe na leto 2018.

Po svemu sudeći, momak iz Ljubuškog bi mogao da ostane u gradiću blizu Balatona, jer su njegovim odbranama zadovoljni, a Volf će se uputiti malo severnije.

I tu je dosta toga nejasno. Filip Ivić ima ugovor do 2020. godine, a Vladimir Cupara stiže narednog leta iz Ademar Leona sa četvorogodišnjim ugovorom u džepu. Ako se ispostavi da je Volf dogovorio saradnju sa Poljacima, onda je pravo pitanje kako će se to odraziti na status balkanskih golmana, koji će ispratiti Slavomira Šmala u penziju.

Interesantno će biti videti i reakciju Kila, koji bi mogao da ubrza odlazak nezadovoljnog i skupog čuvara mreže i pre 2019. godine, u zamenu za adekvatno obeštećenje.

 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball