I Karačić odlazi iz Bosne: "Klub ostao bez ambicija" - Balkan-Handball.com
Naslovna Transferi I Karačić odlazi iz Bosne: "Klub ostao bez ambicija"

I Karačić odlazi iz Bosne: "Klub ostao bez ambicija"

2 komentari

 Jedno od otkrovenja prošlogodišnjeg uzleta sarajevske Bosne BH Gas u EHF Ligi šampiona, kada su "Studenti" izborili plasman u TOP 16, ostvarivši tako najveći klupski uspeh u istoriji kluba, Ivan Karačić, najavio je odlazak iz kluba u intervjuu za sportsport.ba:

– Gotovo je, donio sam odluku. Klub nema ambicija i odlučio sam se za odlazak. Žao mi je, ali situacija je nikakva i meni kao igraču koji želi osvojati trofeje, napredovati, ne preostaje ništa drugo nego otići – rekao je između ostalog Karačić, koji je već duže van terena zbog povrede ramena:

To je period koji želim zaboraviti. Sve troškove operativnog zahvata i postoperativnog oporavka sam snosio sam. Klub, koji želi biti dio evropskog vrha jednostavno to sebi ne smije dozvoliti. O platama nakon operacije ne želim ni pričati, sve je to bilo mrtvo slovo na papiru – dodao je Karačić i podvukao:

– Međutim, ni to nije najveći problem. Možda bih i ostao da čelnici kluba imaju bilo kakvu viziju, ali toga nema i doista sam, bez kurtoazije, tužan zbog takvog razvoja situacije. Bosna je meni mnogo dala, napredovao sam igrački, zajedno smo postigli historijski rezultat i nije mi jasno da je nakon svih tih uspjeha došlo do ovoga – zaključio je Mostarac svoju emotivnu priču.

Pre odlaska talentovanog Mostarca, čak sedmorica igrača, napustilo je Sarajevo u prethodnih par nedelja…

Osipanje…

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball