Ivan Čupić tri godine u Vive Targi Kielceu! - Balkan-Handball.com
Naslovna Transferi Ivan Čupić tri godine u Vive Targi Kielceu!

Ivan Čupić tri godine u Vive Targi Kielceu!

0 komentar

 Hrvatski reprezentativac iz redova Rajn Nekar Levena, Ivan Čupić (26) od naredne sezone se seli nešto istočnije, u Poljsku, gde je potpisao trogodišnji ugovor sa aktuelnim vicešampionom, Vive Targi Kielceom. Ambiciozni poljski tim, očigledno "pun para", po onome šta radi u poslednjih par godina, rešen je da još više podigne kvalitativnu lestvicu u Evropi, nakon što su ove godine stali u TOP 16 fazi EHF Lige šampiona od Cimos Kopera.

U tu svrhu, od dolaska Čupića, svakako će imati koristi. Hrvatski reprezentativac, nije pružio svoj maksimum za dve sezone u dresu Rajn Nekar Levena, u čemu su veliku ulogu imale stalne povrede. Pre toga, Čupić je svoje majstorstvo potvrđivao u slovenačkom Gorenju, španskom Oktavio Pilotesu, kao i rodnom Metkoviću.

ZAREMBA I KUČINSKI DOBIJAJU ZAHVALNICE

Dva levoruka igrača poljskog tima i reprezentacije, Mateuš Zaremba i Patrik Kučinski od sledeće godine, slobodni su u izboru nove sredine. Trener Kielcea, Bogdan Venta, rešio je da precrta ovaj dvojac, a da na desnom krilu kao podršku Čupiću ostavi veterana Mariusa Jurašika. Sa Jurašikom će ugovor biti produžen na još godinu dana.

Problem za Poljake će predstavljati broj stranaca, kojih je sada četiri (Buntić, Stojković, Musa i Čupić), a pravilo je da samo trojica mogu nastupati u poljskom šampionatu.

 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball