JASNE AMBICIJE: Sanja Damnjanović u Vardaru - Balkan-Handball.com
Naslovna Transferi JASNE AMBICIJE: Sanja Damnjanović u Vardaru

JASNE AMBICIJE: Sanja Damnjanović u Vardaru

Zorica Radojkovic
0 komentar

Jedna od najboljih igračica Evrope na poziciji levog beka, Sanja Damnjanović (28), od naredne sezone igraće u dresu makedonskog Vardara. Iako se u medijima dugo špekulisalo o odlasku iz Viborga u Baia Mare, Sanja je stigla u Skoplje sa neskrivenom ambicijom za podizanjem pehara osvajača Lige šampiona. Jedan od najboljih strelaca elitnog takmičenja proteklih sezona i član idealne postave EHF EURO 2012 i SP 2013 u Srbiji, posle osvajanja duplih kruna u Srbiji, Hrvatskoj i Danskoj, kao i pehara Kupa pobednika kupova, želi da se sa Vardarom popne na krov Evrope u Ligi šampiona. Vardarke su u toj nameri dva puta zaustavljane u polufinalu, a da li je još jedna srpska igračica u timu prevaga koja je nedostajala, saznaćemo za nešto manje od godinu dana.

U ZNAKU BROJA TRI

Do tada će Sanja po treći put u karijeri, posle Radničkog i Krima, zaigrati u istom klubu sa Andreom Lekić, ali i provoditi mnogo vremena van terena sa kumom Barbarom Varlec Lazović sa kojom će takodje zaigrati po treći put, posle Krima i Zaječara.

Iako je ugovor potpisan na dve godine, Sanja se nada da će naredna sezona biti treća sreća za Vardar: 

-Stvarno verujem da uz puno rada i truda od starta sezone, možemo ostvariti željeni rezultat. Čula sam dosta toga lepog o vrhunskim uslovima u Skoplju, a sada sam se u to i uverila. Srećna sam što ću igrati za Vardar, ali i što ću posle dve godine u Danskoj biti bliže kući.

O konkurenciji na poziciji levog beka u vidu Andree Penezić, Sanja ne vidi problem:

-Postaću deo sjajnog kolektiva sa mnogo odličnih igračica. Nemamo više po 15 godina da svi možemo da igramo po 60 minuta. Uostalom, mogu da igram na svim bekovskim pozicijama. Spremna sam da se kao i do sada podredim kolektivu i ne biram uloge u timu, završila je Sanja kratku priču za Balkan-Handball.com na putu od Skoplja ka Beogradu.

 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball