Balkan-Handball.com

ODBILA NOVI UGOVOR SA ĐEROM: Niki Grot ide u Odenze

Ono što uradi baš malo rukometašica, uradila je Niki Grot – odbila da produži ugovor sa godinama najboljim klubom na svetu kada je u pitanju ženski rukomet. Najpoznatija holandska rukometašica za čije ime su vezani svi uspesi nacionalne selekcije, a koja već četiri godine nosi dres mađarskog Đera, Kornelija Niki Grot(31) odlazi u Odenze na kraju sezone. Grot je sa Đerom osvojila dva puta Ligu šampiona (bila i MVP finalnog turnira u Budimpešti 2017), konstantno pružala fantastične partije, tako da navijači i klub sa razlogom žale što nije želela da produži ugovor i umesto toga izabrala povratak u Dansku gde je igrala pre dolaska u Mađarsku. 

Sinonim holandskog ženskog rukometa vukla je svoju reprezentaciju do četiri medalje na poslednja četiri takmičenja, bila MVP na evropskom prvenstvu u Švedskoj 2016.godine, a definitivnu odluku o povlačenju iz reprezentacije donela je u januaru i neće više braniti boje Holandije. 

Odenze, koji sa klupe predvodi Jan Pitlik, u debitantskoj sezoni u Ligi šampiona je već izborio plasman u četvrtfinale, a angažovanje Grot za narednu sezonu jasno pokazuje da želi da ostane u društvu najboljih i narednih godina. 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *