Rivera u Kataru do kraja decenije – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Rivera u Kataru do kraja decenije

Jedan od najuspešnijih trenera u istoriji rukometa, Valero Rivera, ostaće na klupi reprezentacije Katara do Olimpijskih Igara u Tokiju 2020. godine, što znači da će biti zadužen za još jedan olimpijski ciklus, posle Igara u Riju 2016. Čelnicima katarskog Saveza, Rivera je ulio poverenje nakon osvajanja srebrne medalje na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu u Dohi.

Bivši trener Barselone i selektor Španije je odgovornost prema Kataranima pokazao i na nedavno održanom juniorskom Mondijalu, gde je predvodio mladiće ove arapske zemlje, koju želi da kontinuiranim uspesima smesti u vrh svetskog rukometa.

Kako je i sam istakao u intervjuu za Handball – Planet.com, fantastični uslovi koje pruža Katarska Rukometna Federacija, u vidu sopstvene hale (Duhail), hotela i drugih pojedinosti koju pojednostavljuju rad, daju još veću motivaciju.

Posle sjajnog usoeha na planetarnom nadmetanju, Katar očekuju Olimpijske kvalifikacije u poslednjoj nedelji oktobra, iz kojih će samo pobednik čekirati kartu za Rio de Žaneiro. Turnir će se odigrati u Duhail – u, a domaćin će biti prvi favorit.

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *