VRAĆA SE U SRBIJU - Stefan Dodić u Vojvodini! - Balkan-Handball.com
Naslovna Transferi VRAĆA SE U SRBIJU – Stefan Dodić u Vojvodini!

VRAĆA SE U SRBIJU – Stefan Dodić u Vojvodini!

zika.bogdanovic
0 komentar

Jedan od najtalentovanijih srpskih rukometaša, Stefan Dodić, vraća se u srpski rukomet posle više od šest godina.

Dvadesetogodišnji srednji bek, MVP EHF EURO 2022 u juniorskoj konkurenciji, dogovorio je saradnju sa novosadskom Vojvodinom, saznaje Balkan-Handball.com.

Dodić je napustio redove slovenačkog Celja Pivovarne Laško posle samo tri meseca u „Zlatorogu“. Razlozi za raskid saradnje sa slovenačkim šampionima nisu zvanično objavljeni, ali je bilo jasno prethodnih nedelja da se Vranjanac nije nametnuo stručnom štabu na čelu sa trenerom Alemom Toskićem delimično i zbog problema sa kolenom koji su ga pratili neko vreme. 

Vojvodina će biti peti profesionalni klub za Dodića, koji je sa 14 godina postao član Metalurga, gde je i stekao status prvotimca i prve minute u EHF Ligi šampiona.

Nakon „Autokomande“, talentovani organizator igre upisao je minute u EHF Ligi šampiona noseći dres Vardara.

Posle potpisa ugovor sa poljskim Kielceom, usledila je pozajmica u Zagreb gde je prošle sezone nastupao u najkvalitetnijem evropskom takmičenju. 

Prelazak u Celje trebalo je da donese novo iskustvo i stabilizaciju igranja u eliti, ali to se nije desilo. Vojvodina bi trebalo da predstavlja novi početak, „reset“ i period razvoja za momka od koga se dosta očekuje. Sada ostaje da se nametne treneru Borisu Rojeviću u konkurenciji Barisa Puhovskog i Branka Tomića.

Dodić je nastupao za reprezentaciju Srbije na Svetskom prvenstvu 2023 u Poljskoj, a Toni Đerona mu je pružao šansu od početka svog mandata 2021. godine.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball