Balkan-Handball.com

TRANSFER BOMBA: Darko Stanić blizu katarskog El Džaiša!

Najambiciozniji klub van evropskih okvira, katarski El Džaiš, bacio je oko na srpskog golmana Darka Stanića, i sva je prilika da će iskusni Mojkovčanin već od četvrtka postati član kluba iz Dohe, saznaje Handball-Planet.com! Zeleno svetlo se još uvek čeka od Stanićevog kluba, Rajn Nekar Levena, koji sa bivšim čuvarem mreže skopskog Metalurga ima neku vrstu „džentlmenskog dogovora“ u vezi ponude iz arapskog sveta koja se ne bi mogla odbiti.

El Džaiš se našao u problemu pred start ove sezone, s obzirom da je prva opcija na golu, katarski reprezentativac Goran Stojanović, onemogućen da brani za svoj tim odlukom Federacije, koja je sve reprezentativce oslobodila klupskih obaveza zarad što bolje pripreme državnog tima koji vodi Španac Valero Rivera. Katar se sprema za kvaifikacije za Olimpijske Igre koje bi trebalo da se održe u novembru u Dohi.

U takvim okolnostima, angažovanje golmana svetske klase postalo je imperativ za armijski klub, koji bi angažovanjem Stanića ispunio kvotu od tri stranca u svojim redovima. Pored njega, tu su tuniški pivotmen Isam Tež i španski levi bek Huan Del Arko.

Dogovor između Džaiša i Stanića čeka zeleno svetlo od Levena posle derbija sa Kilom naredne srede. Već u četvrtak, lider Bundeslige bi mogao da ostane bez srpskog asa…

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *