Transfer vrteška u Nantu: Milosavljević već zadužio "dvojku", Gaber, Bioska i najtalentovaniji Švajcarac stižu na leto, Kavalkanti ide u Melsungen - Balkan-Handball.com
Naslovna Transferi Transfer vrteška u Nantu: Milosavljević već zadužio „dvojku“, Gaber, Bioska i najtalentovaniji Švajcarac stižu na leto, Kavalkanti ide u Melsungen

Transfer vrteška u Nantu: Milosavljević već zadužio „dvojku“, Gaber, Bioska i najtalentovaniji Švajcarac stižu na leto, Kavalkanti ide u Melsungen

Marko Marjanović
0 komentar

Slovenački pivotmen Matej Gaber (32) se vraća u zemlju olimpijskih šampiona – od jula meseca postaće igrač Nanta, sa kojim je potpisao trogodišnji ugovor.

Kružni napadač, poznat kao odličan defanzivac, već je iskusio čara igranja u Francuskoj od 2013. do 2016. godine, kada je branio boje Monpeljea. Potom je otišao u Pik Seged – zaokružiće čak osam godina u mađarskom klubu.

U domovini je igrao za Loku i Gorenje, sa kojim je osvojio titulu državnog prvaka. U Monpeljeu je ugrabio jedan nacionalni i dva Liga Kupa, a u Pik Segedu tri prvenstva i jedan Kup. 

U suprotnnom smeru ide Žeremi Toto. Nekadašnji član Vardara nije se naigrao u Nantu, ali će dobiti priliku u Pik Segedu. Potpisao je do 2026. 

Uz Gabera, Nant je ozvaničio i transfer španskog golmana Ignjasija Bioske (28) iz Vesprema, koji je takođe potpisao do 2027.  

Poput pomenutih novajlija, srpski reprezentativac Marko Milosavljević je trebalo da stigne na leto, ali je postignut dogovor da srednji/levi bek dođe odmah nakon EHF Euro 2024. Marko je već zadužio dres sa brojem 2.

Veliki zalog za budućnost mogao bi biti dovođenje Noama Leopolda, koji će od jula postati član „Kanarinaca“. Momak kojeg je Goran Cvetković u našem podcastu okarakterisao kao najtalentovanijeg švajcarskog igrača, stiže iz Pfadi Vintertura. I on se obavezao na vernost do juna 2027.

Od pomenutih novajlija, jedino će Milosavljevićev ugovor trajati do polovine 2026. godine.

Nakon pet godina u klubu, Nant će na leto napustiti portugalski reprezentativac Aleks Kavalkanti. Levi bek će se okušati u Bundesligi kao igrač Melsungena. 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball