VRAĆA SE VELIKAN: Bosna ponovo u eliti, pravi se tim za ozbiljne domete! - Balkan-Handball.com
Naslovna BalkanBosna i Hercegovina VRAĆA SE VELIKAN: Bosna ponovo u eliti, pravi se tim za ozbiljne domete!

VRAĆA SE VELIKAN: Bosna ponovo u eliti, pravi se tim za ozbiljne domete!

Marko Marjanović
0 komentar

Sarajevski velikan, RK Bosna, vratio se u elitu nakon tri godine igranja Federalne lige grupa Jug. U sezoni za nama, „Studenti“ su ostvarili 20 pobeda iz isto toliko mečeva.

Iako je sezona završena, radno je u sedmorostrukom prvaku države. Nakon što su nove ugovore potpisali Faruk Vražalić, Kenan Mutapčić i Emir Omanović, klub je kaparisao bh. reprezentativca i jednog od najboljih levih bekova lige Eda Mehinagića. Međutim, to nije jedini indikator visokih ciljeva nekadašnjeg učesnika EHF Lige šampiona. 

Uprava na čelu sa predsednikom Fuadom Malagićem produžila je saradnju sa kapitenom ekipa, a nekada i kapitenom nacionalnog tima, Muhamedom Toromanovićem, a kao „šlag na tortu“ stigla je vest da se u klub vratio Adnan Harmandić. Prekaljeni as koji je već ostavio dubok trag u klubu tokom perioda kada je Bosna bila značajan faktor i na evro sceni, do novembra prošle godine bio je igrač-trener u Bosni iz Visokog.

Harmandić je u domovini igrao još za Čelik iz Zenice i Izviđač, a tokom pečalbarske karijere igrao za Gorenje, Silkeborg, Veclar i Koburg. 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball