Balkan-Handball.com

Vranješ o prelasku u Vesprem: Jedna od najtežih odluka u životu!

Kako smo i nagovestili pre više od mesec dana, Ljubomir Vranješ preuzeće mađarski Vesprem od narednog leta! Šveđanin srpskog porekla potpisao je trogodišnji ugovor sa mađarskim šampionom koji će se narednog maja zahvaliti na saradnji Špancu, Ćaviju Sabateu.

Vranješ je od 2010. godine sedeo na klupi nemačkog Flensburga, koji je bio prepreka njegovoj želji da sedne na klupu srpske, a potom i švedske reprezentacije. Ovog puta, Vranješ je rešio da ide do kraja, a nemački klub je morao da izađe u susret njegovoj želji da se rastane pre kraja ugovora 2020. godine.

Nekadašnji švedski reprezentativac je pojasnio razloge ovakve odluke putem Fejsbuk statusa.

  • Moja supruga i ja smo imali puno neprospavanih noći razmišljajući koja bi bila najbolja odluka za našu porodicu. Savetovao sam se i sa prijateljima i igračima. Na kraju sam doneo jednu od najtežih odluka u životu i rešio da prihvatim izazov. U medijima su se dugo provlačile glasine o mom tranferu, ali meni jednostavno nije bilo dozvoljeno da govorim o tome. Ovih godina sam imao puno primamljivih ponuda od raznih klubova i zemalja, i zahvalan sam na tome. Odbio sam sve ponude i ostao u Flensburgu, iako su uslovi bili vrlo povoljni. Sada je i Flensburg profitirao od mog transfera, verovali su u mene.

-Flensburg igra na najvišem nivou u ovom trenutku, a skoro svi igrači će ostati i naredne sezone, tako da sam siguran da će se i ubuduće boriti za titulu. Ima nekoliko razloga zbog kojih sam zatražio da se rastanemo pre isteka ugovora, a najvažniji se tiče mog privatnog života – živeću bliže svojoj porodici i prijateljima u Srbiji. Roditelji su mi ostareli i želim da budem bliže njima.

-Toliko o budućnosti. Sada ću dati sve od sebe zajedno sa svojim timom da do kraja sezone napravimo uspehe koji će biti vredni oproštaja. Ovo su moje iskrene reči, i nadam se da će te nekako razumeti moju odluku! Hvala Vam – napisao je između ostalog Vranješ.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *