Balkan-Handball.com

ŽELJA SE POJAČAVA: Stiže Stevan Sretenović, odlazi Nikola Milošević

Niški Železničar osvojio je jesenju krunu u regularnom delu Super lige Srbije, ali u gradu na Nišavi gledaju već na ono što ih čeka do kraja sezone, kada se takmičenju priključe aktuelni šampion Vojvodina i vicešampion pančevački Dinamo. S tim u skladu, tim Josifa Petkovića pojačao se na levom beku, gde stiže  nekadašnji juniorski reprezentativac, sa nastupima i za A tim, Stevan Sretenović (22).

  • Reč je o momku koji ima veliki potencijal. Vraća se iz inostranstva i verujemo da će brzo u našem dresu pokazati zašto ga smatraju jednim od najperspektivnijih levi bekova u zemlji – kaže sportski direktor kluba Ivan Šmigić.

Sretenović je afirmaciju stekao u Partizanu, iz koga je 2016. godine prešao u redove francuskog Nima, gde je nastupao jednu sezonu, da bi minulog leta prešao u turski Bešiktaš, ali se, zbog administrativnih problema, odnosno nedovoljnog broja nastupa za reprezentaciju svoje zemlje, koji tamošnja federacija traži od stranih rukometaša, nije dugo zadržao u društvu Nemanje Pribaka u Istanbulu, objavio je niški klub.

-Sticajem okolnosti, vratio sam se iz Turske, trenirao neko vreme sa Partizanom čekajući novi inostrani angažman, ali je iskrsla ponuda Železničara koju sam sa zadovoljstvom prihvatio. Najiskrenije, ovo što sam video tokom prvih par dana boravka u Nišu, ja nikada do sada nisam video u srpskom rukometu. Od organizacije kluba, preko kvaliteta ekipe, do, pre svega, kvalitetnog rada na treninzima, tako da ovi rezultati „Želje“ i plasman na tabeli nisu slučajni. Vidim svoje mesto u timu, verujem da mogu da pomognem da se nastavi sa serijom pobeda i iskreno se nadam da ću biti u prilici da novim saigračima pomognem već u subotu protiv Sloge u Požegi- istakao je Sretenović.

Istovremeno, Železničar je sa svojim dosadašnjim članom Nikolom Miloševićem postigao sporazumni raskid ugovora.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *