Balkan-Handball.com

Živan Pešić u Nekseu

Srpski reprezentativni pivotmen Živan Pešić karijeru nastavlja u Hrvatskoj, pošto će od naredne sezone braniti boje drugog kluba ove zemlje – Neksea.

Nakon dve sezone u Španiji, gde je nastupao za Ademar Leon, 26-godišnji kružni napadač je potpisao trogodišnji ugovor sa Našičanima, zadovoljan što će biti mnogo bliže kući, kako je izjavio za klupski sajt.

-Našice su blizu mog rodnog mesta, na samo dva sata vožnje. Pritom, sa kim god da sam razgovarao o ovoj ideji mogao sam čuti samo reči hvala za klub, od igrača koji su već igrali za Nekse, poznavaoca prilika u klubu, pa čak i od mog trenera u Ademar Leonu Manola Kadenasa,  Nekse igra SEHA ligu, EHF kup i bori se za titulu prvaka Hrvatske, što je više nego dovoljan izazov za rukometaša – rekao je Pešić.

Srbin se preporučio novom klubu sjajnim partijama u reprezentativnom dresu protiv Hrvatske, u kvalifikacijama za EP. Odmah nakon tih mečeva, po njegovim rečima, kontaktirao ga je predsednik kluba Josip Ergović, sa kojim se dogovorio na obostrano zadovoljstvo.

Pešić je ranije igrao za Sintelon, Vesprem, Celje, Partizan, Vojvodinu i Ademar Leon.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *