Balkan-Handball.com

Zaječar sve jači – Anet Sopronji stigla u "Kraljevicu"!

U nameri da se godine ulaganja realizuju kroz plasman u EHF Ligu šampiona, RK Zaječar je u svoje redove privoleo još jednu igračicu evropskog renomea. Reč je o Mađarici, Anet Sopronji (26), koja u „Kraljevicu“ stiže iz španskog Ićaka, finaliste EHF Lige šampiona iz 2011. godine. Mađarska reprezentativka igra na poziciji desnog beka, što je upravo nedostajalo srpskom šampionu u prošloj sezoni. Najbolji strelac mađarskog šampionata u sezoni 2008/2009, učestvovala je na dva velika takmičenja sa reprezentacijom naših severnih komšija – Evropskim prvenstvima 2008. i 2010. godine.

Anet je karijeru počela u mađarskom Debrecinu, odakle se i otisnula put Španije decembra prošle godine, gde je učestvovala u osvajanju „duple krune“ sa još dve igračice koje će u narednoj sezoni igrati u Zaječaru – Begonom Fernandez i Džesikom Alonso:

– Nadam se da smo dovođenjem Anet Sopronji, postali još ozbiljniji kandidati za osvajanje kvalifikacionog turnira EHF Lige šampiona u Rumuniji. Da kompletiramo tim, ostala su nam još dva pojačanja, pre svega na golmanskoj poziciji, a verovatno ćemo i bekovsku liniju pojačati sa još jednom igračicom – kaže predsednik RK Zaječar, Milan Stanković.

Da podsetimo, srpske šampionke na putu do EHF Lige šampiona imaju ruski Rostov sa Dona u polufinalu, dok bi u eventualnom finalu igrale sa pobednikom duela između domaćeg Kluža i turskog Muratpaše.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *