Zaječar silovito krenuo - Savladan KIF Vejen! - Balkan-Handball.com
Naslovna ArhivaZaječar Zaječar silovito krenuo – Savladan KIF Vejen!

Zaječar silovito krenuo – Savladan KIF Vejen!

zikabh
0 komentar

Predivno rukometno veče u Zaječaru je donelo lep rukomet sa puno trčanja, u kome su rukometašice Zaječara pokazale da navijači sa pravom očekuju plasman u Ligu Šampiona – savladan je danski KIF Vejen 30:26 (17:13) pred 1300 gledalaca u „Kraljevici“.Odlična igra domaćih rukometašica je prijatno iznenadila sve prisutne, jer niko nije očekivao da ekipa koja se kompletirala tek pre nekoliko dana može da odigra toliko dobro. Tokom cele utakmice oba trenera su vršila mnogo izmena i tako držala ritam na visokom nivou.

RK ZAJEČAR: Stanojević, Matić 3, Fernandez 4, Peraica 1, Gorilska, Alonso 1, Pislaru, Sopronyi 3, Vučković 3, Rajović, Benzai, Nišavić 3, Georgjiev 2, Dragoljubović, Zebić 7, Mangue 3.
Sedmerci: 4/3, isključenja: 8 minuta.
Trener: Saša Bošković

KIF VEJEN: Gronbeak, Roesbjerg, Sjoberg 5, Hansen 2, tojić 2, Frost 1,Binger 4, Poulsen, Fons 2, Forslund 4, Hansen, Bjorndalen.
Sedmerci: 3/2, isključenja. 6 minnuta.
Trener: Bilal Suman

Predivno rukometno veče u Zaječaru je donelo lep rukomet sa puno trčanja, u kome su rukometašice Zaječara pokazale da navijači sa pravom očekuju plasman u Ligu Šampiona. Odlična igra domaćih rukometašica je prijatno iznenadila sve prisutne, jer niko nije očekivao da ekipa koja se kompletirala tek pre nekoliko dana može da odigra toliko dobro. Tokom cele utakmice oba trenera su vršila mnogo izmena i tako držala ritam na visokom nivou.

Pre početka utakmice promovisana je nova ekipa RK Zaječara, a direktor RK Zaječara Dragan Stojanović je igračicama iz Španije, koje su na Olimpijskim igrama osvojile bronzanu medalju, uručio bukete cveća.

Uvodni minuti utakmice su pripali gošćama koje su konstantno vodile sa minimalnom prednošću. Saša Bošković je menjao igračice i trudio se da pronadje postavu koja može da odgovori na sve zahteve. Polovinom prvog poluvremena domaće igračice sustižu gošće i polako igra počinje da dobija na lepršavosti i brzini što je do kraja poluvremena donelo prednost od 17:13.

Drugo poluvreme donosi još bolju partiju Zaječarki koje polako povećavaju prednost. Pislaru je na golu imala nekoliko izvanrednih intervencija što je omogućilo brze kontre iz kojih su domaće igračice postizale lake golove. Gostujuće igračice nisu posustajale već su svojom konstantnom igrom, bez velikih oscilacija, smirivale igru i tempo utakmice držali na nivou koji njima više odgovara. Na kraju je semafor pokazivao rezultat 30:26, što je i neki realan pokazatelj odnosa snaga na terenu.

Na kraju utakmice je ostao utisak da ova ekipa RK Zaječara ima veliki potencijal, koji će nizom pripremnih utakmica, koje služe za uigravanje ekipe, pokušati i da dokaže. Odbrana je tokom cele utakmice bila dobra, s tim da je Zaječar u nekoliko minuta u drugom poluvremenu pokazao odbranu sa kojom nijedna ekipa ne bi mogla da se nosi. Cilj ekipe je sigurno da takvu odbranu odigraju što duže, što zahteva besprekornu fizičku spremu. Fizička sprema igračica, koja je prethodnih sezona bila najveća boljka, je ove godine na najvišem nivou, pa možemo očekivati da ritam igre koji nam najviše odgovara možemo da održimo tokom celog meča. Napad će ove godine sigurno biti ubojitiji jer je i ova pripremna utakmica pokazala da u napadu imamo mnogo opcija koje će nam omogućiti lakši prolaz do protivničke mreže.

Nove igračice su uglavnom pokazale zbog čega ih je rukovodstvo dovelo. Novi trener ekipe, Saša Bošković, je pravovremenim izmenama držao ritam igre na visokom nivou. Ukazao je šansu svim igračicama, a dva minuta pre kraja utakmice u igru je ušla i Jovana Stanojević (izdanak škole rukometa RK Zaječara).

Gledaoci su tokom cele utakmice bodrili svoje ljubimice, prepoznavši u njima ekipu koja će uspeti da RK Zaječar odvede u Ligu Šampiona.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball