Srpkinje ubedljivo preko Turske do EURO 2024 - Balkan-Handball.com
Naslovna Ženski rukomet Srpkinje ubedljivo preko Turske do EURO 2024

Srpkinje ubedljivo preko Turske do EURO 2024

zika.bogdanovic
0 komentar

Ženska rukometna reprezentacija Srbije plasirala se na Evropsko prvenstvo, pošto je danas u poslednjem meču kvalifikacione grupe 6 savladala Tursku rezultatom 30:22 (14:10).

Srbija je završila kao druga u grupi sa sedam bodova, iza Crne Gore, koja je pobedom protiv Bugarske (35:17) osvojila maksimalnih 12.

Srbije su do pobede predvodile Anđela Janjušević i Dunja Radević sa po sedam pogodaka.

Standings provided by Sofascore

 

Kod Turske bolje od ostalih bile su Bejza Irem Turkoglu Sengul sa šest i Kansu Akalin sa pet golova.

Evropsko prvenstvo je na programu od 28. novembra do 15. decembra u Mađarskoj, Švajcarskoj i Austriji. Finalni vikend će biti odigran u Beču.

Selektor Uroš Bregar ovako je video plasman na EURO 2024:

“Zadovoljan sam što smo ostvarili cilj, čestitam devojkama. Ne mogu da kažem da smo u ovoj utakmici ispunili baš sve zadatke, ali na kraju najvažnije je da su devojke dale sve od sebe da se plasiramo na Evropsko prvenstvo. Očekujem da nastave da rade i individualno i posvećeno u svojim klubovima da bismo mogli da postavimo još više ciljeve od ovog.”

Jovana Jovović bila je zadovoljna:

”Najveća radost i najveći uspeh je što smo uspele da se plasiramo na Evropsko, a da smo bile bolje od Turske, da se nismo mučile i da smo čitav meč kontrolisale rezultat. Iz ove perspektive mi je žao što i na gostovanju u Turskoj nismo uspele da dođemo do dva boda, a i što nam je u oba meča protiv Crne Gore malo falilo za bodove. Mnogo smo napredovale kao tim i individualno od oktobra kada smo startovale u kvalifikacijama. Privikli smo se jedna na drugu i na sistem rada sa selektorom Bregarom i polako izrastamo u ekipu koja svima može da pomrsi konce. Čeka nas dug period do šampionata i imamo mnogo vremna da dalje rastmo i napredujemo i da tamo pokažemo koliko možemo!”

FOTO: RSS/Ivica Veselinov

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball