Ana Radović završila karijeru – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Ana Radović završila karijeru

Nekadašnja crnogorska reprezentativka, Ana Radović (32), završila je profesionalnu karijeru. Srednji bek vrhunskih kvaliteta, odigrao je svoj poslednji meč za šabački Medicinar u finalu Kupa Srbije protiv Bekamenta Bukovičke Banje, zbog čega je i dobila priznanje na terenu šabačke „Zorke“ od strane RSS.

Radovićeva je karijeru započela upravo u klubu iz Šapca, da bi je put 2005. godine, kao najtalentovaniju igračicu tadašnje Srbije i Crne Gore, odveo u podgoričku Budućnost. U Podgorici je provela sedam godina, učestvovala u osvajanju svih pehara namenjenih šampionima SCG i Crne Gore, kao i EHF Lige šampiona 2012. godine, a kako je tih godina to bilo „prirodno“, zaigrala je i za crnogorsku reprezentaciju sa kojom je uzela srebro u Londonu.

Posle godinu dana provedenih u danskom KIF Vejenu, Ana se odlučila za povratak kući, tako da je od 2013. godine učestvovala u uzdizanju Medicinara, kome je svojim ekstra kvalitetom za srpske uslove, donela i šampionsku titulu 2017. godine. U klubu je preuzela i ulogu sportskog direktora.

Mnogi su joj predviđeli i veće rukometne visine shodno talentu, ali su još često sputavali i da joj je buran temperament, odmagao, koliko i pomagao u karijeri.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *