Anita Gerbic izabrana za predsednicu Đera – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Anita Gerbic izabrana za predsednicu Đera

Za naslednicu Čabe Barte koji je napustio Đer nakon šest godina predsednikovanja, izabrana je najveća rukometašica u istoriji ovog kluba – Anita Gerbic. Ona je od strane borda direktora, javnim glasanjem, dobila trogodišnje poverenje da vodi najuspešniji evropski klub.

I sam upravni odbor je pretrpeo ozbiljne promene, pošto je zamenjeno čak sedam članova. Đer je prošle sezone izgubio primat u Ligi šampiona, ali u Mađarskoj, jer je titulu prvaka osvojio Ferencvaroš. Ove takmičarske godine, ekipa želi da povrati oba trofeja. 

Kompletnu igračku karijeru, koju je okončala pre manje od godinu dana, Anita Gerbic provela je u ovom klubu i postala njegova personifikacija. Za 24 godine u zeleno-belom dresu, dostigla je neslućene visine – igrala je osam finala Lige šampiona, osvojila pet trofeja, postala najbolja na svetu 2005. godine. Računajući domaća i internacionalna takmičenja, osvojila je 33 trofeja za skoro dve i po decenije profesionalnog bavljenja rukometom.

Još tokom poslednje sezone postala je pomoćni trener, a odmah nakon što je okačila patike o klin, imenovana je za sportskog direktora kluba.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *