Balkanski obračun u Kutini! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Balkanski obračun u Kutini!

Najzanimljivija revanš utakmica kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo u Makedoniju, odigraće se u subotu u Kutini gde će se sastati reprezentativke Hrvatske i Crne Gore. Crnogorke u Hrvatsku stižu sa neskrivenom željom da zabeleže i drugu pobedu, a ne da brane prednost od 5 golova iz prvog meča. Predvođene nezaustavljivom, ali i silno motivisanom Bojanom Popović sigurno imaju i pokriće za takav epilog. Sa druge strane, Hrvatice se pre svega uzdaju u jak, i svakako iskusniji kolektiv koji ima sve što je potrebno da nadoknadi minus iz prve utakmice i nastavi kontinuitet učešća na velikim takmičenjima. Do početka balkanskog obračuna koji će samo jednu selekciju odvesti na EP, ostalo još dva dana i šta god da se desi u Kutini – pobediće rukomet!
 
I pre prve utakmice u Podgorici znalo se da je Bojana Popović praktično pola crnogorskog tima. Posle 16 golova u mreži hrvatskih golmana, ako je neko i sumnjao, stigla je i zvanična potvrda. Iako je samo 10-tak minuta odigrala bez flastera, dominirala je parketom Moraće. Kada nije pogađala, razigravala je saigračice. Selektor Hrvatica, Zdravko Zovko nije pronašao rešenje za njenu igru tokom susreta pa je posle utakmice samo konstatovao da je to najbolja igračica sveta u poslednjih nekoliko godina. Ali nema ni govora o isticanju bele zastave u revanšu. Isto tako je istakao da Hrvatska nije prikazala sve što zna i da se prvo poluvreme meča u Podgorici ne može ponoviti. Istog mišljenja je i kapiten Miranda Tatari, jer smatra da je 5 golova dostižna prednost koju će sa saigračicama nadoknaditi i plasirati se na EP.
 
Crnogorke putuju u Hrvatsku sa namerom da pokažu da su ekipa, koja pored želje da izađe na evropsku rukometnu pozornicu, to i zaslužuje. Sve igračice najavljuju veliku borbu i nadaju se da će ponoviti dobru igru iz prvog meča. Svesne su da prednost iz prvog meča nije dovoljan razlog za opuštanje i da ih čeka još 60 minuta velike neizvesnosti u Hrvatskoj. Selektor Crne Gore Nikola Petrović u prvi plan stavlja dobar rezultat koji ne treba da zavara u revanšu, ali i dobru partiju Ane Radović koja je opravdala ukazano poverenje pošto je vraćena u ekipu neposredno pre kvalifikacija. Kapiten Dragica Orlandić je sigurna da njene saigračice imaju kvaliteta da ostvare svoj cilj, i da na vrućem gostovanju obezbede plasman na EP.
 
Na Evropskom prvenstvu koje se održava u decembru, u Makedoniji, mesta ima samo za jednu reprezentaciju. Odgovor na pitanje da li će to biti Hrvatska ili Crna Gora dobićemo u subotu. Utakmica počinje u 14.30 uz prenos na HRT2. Mi ćemo samo dodati, neka bolji pobedi!
 
ZORICA RADOJKOVIĆ

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *