BARAŽ ZA SP 2023: Makedonke nadoknadile minus osam, pa izgubile od Ukrajine - Balkan-Handball.com
Naslovna Ženski rukomet BARAŽ ZA SP 2023: Makedonke nadoknadile minus osam, pa izgubile od Ukrajine

BARAŽ ZA SP 2023: Makedonke nadoknadile minus osam, pa izgubile od Ukrajine

Marko Marjanović
0 komentar

Ženska reprezentacija Makedonije izgubila je od Ukrajine kod kuće 22:24 (8:14) prvu utakmicu baraža za odlazak na Svetsko prvenstvo, i imaće jako težak zadatak u revanšu koji je u utorak na programu u mađarskoj Kišvardi.

Jako loše prvo poluvreme u SC „Boris Trajkovski“ moglo bi papreno da košta balkansku selekciju. Izabranice Ljubomira Savevskog su potpuno podbacile u tom periodu, u jednom trenutku su zaostajale čak osam golova.

Međutim, potpuno druga slika viđena je u nastavku. Makedonija je neočekivano brzo uspela ne samo da se približi, već i da izjednači na 16:16. 

Ipak, gošće su odgovorile serijom 3:0 za 16:19, i uspele da sačuvaju prednost do kraja.

Očekivano, najefikasnija je bila Sara Ristovska sa osam golova, Janeska i Sazdovska su postigle po tri, a ostale makedonske reprezentativke manje. 

U pobedničkom taboru, sa po pet golova istakle su se Markević i Smbatian. 

SAVEVSKI: UKRAJINA ME IZNENADILA!

Priželjkivala je Makedonija ovog protivnika u baražu, ali se nije proslavila u prvoj utakmici. Međutim, daleko od toga da je bez šansi u revanšu, pogotovu uzevši u obzir da je Ukrajina domaćin na neutralnom terenu.

-Prva poluvremena igramo katastrofalno, evo već dve godine. Ne znam da li postoji pritisak zbog domaćeg terena ili šta je u pitanju, ali očigledno je da bolje igramo u gostima. Loša odbrana, loš napad i slab doprinos golmana u prvom poluvremenu, ali je u nastavku bilo mnogo bolje, i to treba da nam da nadu za revanš. Svi smo imali velika očekivanja, ali me je Ukrajina iznenadila brzom igrom u prvom delu –rekao je nakon meča selektor Makedonki, Ljubomir Savevski.

Foto: Gol.mk

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball