Biseri najbolji na turniru u Metkoviću - Balkan-Handball.com
Naslovna Ženski rukomet Biseri najbolji na turniru u Metkoviću

Biseri najbolji na turniru u Metkoviću

0 komentar

 Od 27. do 29. avgusta u organizaciji RS Dubrovačko-neretvanske županije, a pod pokroviteljstvom Grada Metkovića u Gradskoj športskoj dvorani održan je 9. rukometni spomen turnir.  Ove godine na turniru su nastupila četiri kluba i to: RK Dalmatinka iz Ploča čije su rukometašice u prošloj sezoni izborile status novog prvoligaša, prvak BiH i sudionik regionalne lige ŽRK Borac iz Banje Luke, viceprvak Crne Gore i također sudionik regionalne lige ŽRK Biseri iz Pljevlja te ŽRK Sesvete Agroproteinka, prvoligaš iz Sesveta.

Kroz tri dana moglo se uživati u odličnom ženskom rukometu, a sve četiri ekipe pokazale su podjednaku kvalitetu o čemu svjedoče i rezultati odigranih utakmica. Najviše sportske sreće na kraju su imale rukometašice ŽRK Biseri iz Pljevlja koje su s dvije pobjede i jednim neriješenim rezultatom zaslužile prvo mjesto. Drugo mjesto pripalo je rukometašicama ŽRK Sesvete Agroproteinka, treće RK Dalmatinke, a četvrto Banjalučkim rukometašicama iz ŽRK Borac. Nagrade sudionicima uručili su predsjednik RS Dubrovačko-neretvanske županije i zamjenik gradonačelnika Mario Batinović, ravnatelj Srednje škole Metković Mario Obradović, glavni tajnik Zajednice športa DNŽ Ivo Dragić  i Šima Matić, supruga pok. Ivana Matića jednog od sportskih djelatnika u spomen kojih je Turnir odigran. U ime TZ Metković suvenire, rad članova metkovske Udruge osoba s invaliditetom Prijatelj, svim sudionicama dodijelio je Mate Bulum. Kako bi izrazio zadovoljstvo i zahvalnost prijemom u Metkoviću u ime ŽRK Sesvete Agroproteinka tajnik kluba Mato Vidović, inače Metkovac, uručio je prigodni dar predsjedniku RS DNŽ Mariju Batinoviću.

Svoj doprinos dale su i veteranke rukometnih klubova Metkovića i Dalmatinke koje su posljednjeg dana održavanja turnira u pauzi između dvije utakmice odigrale revijalni susret koji je završen rezultatom 10:5 za Pločanke. 

Turnir je službeno zatvorenim proglasio Mario Obradović koji je u kraćem govoru zahvalio svim sudionicima 9. rukometnog spomen turnira i svima koji su omogućili da se održi te je izrazio nadu kako će slijedeće godine turnir biti još kvalitetniji.

Spomen turnir se kao i proteklih osam godina igrao u čast svih onih koji su za vrijeme života ostavili ogroman dio svog slobodnog i radnog vremena najdražem športu – rukometu. Riječ je o preminulim aktivni članovi klubova RK Mehanika i ŽRK Razvitak iz kojih su izniknuli današnji rukometni klubovi koji djeluju u Metkoviću. Oni su: Nikola Matić, Tomislav  Volarević, Ante Vuković, Ramiz Tikveša, Ivan Matić, Miroslav Ćopić,  Tomislav  Dragović, Bruno Baffo, Marko Popovac, Marko Markota, Ivo Gabrić Čičko, prof. Miće Martić, Ivica Lovrić , Ivana Bunoza, rođ. Volarević i Radojka Volarević rođ.Kuran.  

REZULTATI:

Petak, 27. avgust

RK  Dalmatinka – ŽRK Borac 31:30 (16:14)         

ŽRK Biseri – ŽRK Sesvete Agroproteinka 26:22 (14:11)

Subota, 28. avgust

ŽRK Sesvete Agroproteinka – RK Dalmatinka 27:25 (16:14)         

ŽRK Borac – ŽRK Biseri 28:28 (14:14)

Nedjelja, 29. avgust

RK Dalmatinka – ŽRK Biseri       27:31 (13:16)

ŽRK Sesvete Agroproteinka – ŽRK Borac 31:28 (14:13)

Revijalna utakmica veteranki:

RK Metković – RK Dalmatinka 5:10 (4:4)

Pobjednik 9. Rukometnog spomen turnira ŽRK“BISERI“ Pljevlja nastupio je u sastavu: Itana Perović, Anđela Novaković, Biljana Pavićević, Ivana Mujović, Tijana Karović, Željka Nikolić,Ana Milačić, Ivana Stojanović,Ana Misurović,Dragica Petrović, Danica Delić,Andrea Klikovac,Mirjana Milenković,Ana Stojanović i Ivana Dragaš sa trenerom Radanom Rovčaninom.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball