Bojana Popović o čudu od igračice - Jovanki Radičević - Balkan-Handball.com
Naslovna Ženski rukomet Bojana Popović o čudu od igračice – Jovanki Radičević

Bojana Popović o čudu od igračice – Jovanki Radičević

zika.bogdanovic
0 komentar

Svi znaju kakva je igračica Jovanka Radičević, najbolje desno krilo decenije. Zvanični sajt IHF objavio je priču o njoj kroz razgovor i sa selektorkom Bojanom Popović, nekadašnjom Jovankinom saigračicom sa kojom je zajedno osvojila olimpijsko srebro u Londonu 2012. godine. 

  • Poznajem je 15, 20 godina, igrale smo zajedno. Od tog trenutka do danas, ništa se nije promijenilo, ona je ista. Bori se svih 60 minuta na svakom meču, nezavisno od toga da li je prošlo 10 minuta ili je prednost 10 golova. Ona je jedina osoba koju poznajem koja radi ovako tokom čitave karijere“, rekla je Popović i dodala:
  • Ona je zaslužila sve, zaslužila je sve što je osvojila i zaslužla je da bude na vrhu i znam da ona to zna. Veoma je važna za ovaj mladi tim, nedostaje nam i suviše mnogo igračica, mnoge su povrijeđene. Ona se nije predavala nijednog dana. Ona ih gura naprijed, to radi svakog dana, veoma je važna za naš tim. Biće teško kada odluči da završi igračku karijeru, jer će biti teško pronaći nekoga ko se bori čitavo vrijeme i ne diže pogled ka semaforu da bi vidio rezultat, kao što radi ona. Ona se samo bori. Mogu samo da kažem: ona je sjajna i samo treba da nastavi dok god bude mogla, jer ovaj svijet treba ovakvog rukometnog igrača“, kazala je Popović, koja je bila pored Radičević tokom ovog emotivnog intervjua.

Ni Jovanka nije ostala dužna nekada najboljoj rukometašici sveta…

„Samo želim da kažem: hvala ti! Jer ovo što imam u krvi i što me krasi, naučila sam od najbolje igračice na svijetu (Popović) i veoma sam srećna što je ona sada moj trener, kao i zbog činjenice što i dalje imamo ovakvu zajedničku energiju. Zbog toga imam sve ovo“.

Tačno 171 meč i 933 golova za nacionalni tim, od toga 39 utakmica na Svetskim prvenstvima. Živa legenda – Jovanka Radičević.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball