Bojana Popović o žrebu: Teška grupa, nije bilo sreće - Balkan-Handball.com
Naslovna Ženski rukomet Bojana Popović o žrebu: Teška grupa, nije bilo sreće

Bojana Popović o žrebu: Teška grupa, nije bilo sreće

Marko Marjanović
0 komentar
Žrebom u Kasteljonu odlučeno je da će protivnici Crne Gore na Svetskom prvenstvu u Španiji biti Francuska, Angola i Slovenija.

„Sreća je veoma važan faktor na žrebu za Svjetsko prvenstvo, a Crna Gora dobila je veoma tešku grupu i neće joj biti nimalo lako“, kazala je selektorka Bojana Popović nakon što je izvlačenjem kuglica u Kasteljonu odlučeno da će rivali u grupi A u Granoljersu biti Francuska, Angola i Slovenija. U glavnu rundu idu tri prvoplasirane selekcije.

Prvi protivnik, 3. decembra biće Slovenija, dva dana kasnije rival je Angola, dok je za 7. decembar zakazan duel protiv olimpijskog šampiona – Francuske.

– Sistem takmičenja u kojem su 32 reprezentacije je specifičan i sreća je bitan faktor na žrijebu. U donjem „kosturu“, odnosno u grupama E, F, G i H je dosta azijskih reprezentacija, kao i nekoliko po kvalitetu, slabijih evropskih timova, dok su u grupama A, B, C i D, uglavnom sve najjače evropske selekcije, te afričke koje se izdvajaju po kvalitetu. Neće biti nimalo lako, jer sistem takmičenja je takav da nemamo prava na grešku. Već u preliminarnoj fazi moramo da budemo na maksimalnom nivou, jer se prenose bodovi, a potom samo dvije selekcije iz glavne runde, idu u eliminacionu fazu. Moramo da se spremimo na najbolji način, da u svakom meču budemo na potrebnom nivou, ukoliko želimo dobar rezultat, moramo i protiv najjačih protivnika. Vjerujem da ćemo da izvučemo pouke nakon Olimpijskih igara u Tokiju, da ćemo unaprijediti neke segmente u igri za koje smo uočili da mogu da budu na višem nivou, a takođe, nadam se da će djevojke biti spremnije i u boljoj formi nakon prvog dijela Lige šampiona – kazala je Popović.

„Lavice“ koje su plasman na planetarnu smotru izborile nakon što su u aprilskom baražu bile bolje od Belorusije, bile su u drugom šeširu. Izvučene su pretposljednje iz drugog šešira i nisu imaće sreće, jer su za protivnike dobile sjajne protivnike.

Francuska je osvajač zlatne medalje na Olimpijskim Igrama u Tokiju, Angola je bila rival u grupi na Igrama u Tokiju, „Lavice“ su slavile na otvaranju Igara, dok su Sloveniju koju sada predvodi bivši selektor Crne Gore Dragan Adžić, savladale u grupnoj fazi na prethodnom Evropskom prvenstvu koje je u decembru prošle godine održano u Danskoj.

Na šampionatu u Španiji će prvi put učestvovati 32 selekcije, a domaćini će od 2. do 19. decembra biti gradovi Kasteljon, Granoljers, Liria i Torvieha.

U preliminarnoj fazi ekipe su podeljene u osam grupa. Plasman u glavnu rundu izboriće po tri prvoplasirane selekcije.

Nakon glavne runde koja će se igrati u okviru četiri grupe sa po šest timova, po četiri prvoplasirane selekcije osiguraće plasman u četvrtfinale.

Biće to šesto učešće za Crnu Goru na prvenstvima sveta, a najbolji rezultat ostvaren je osvajanjem petog mesta na prethodnom, koje je 2019. godine održano u Japanu.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball