Bregar saopštio spisak za završne pripreme pred EHF EURO 2022 – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Bregar saopštio spisak za završne pripreme pred EHF EURO 2022

Selektor Uroš Bregar saopštio je spisak kandidatkinja za sastav ženske seniorske reprezentacije Srbije pred završne pripreme i učešće na Evropskom prvenstvu u Sloveniji, Makedoniji i Crnoj Gori (4-20. novembar 2022).

GOLMANI – Jovana Risović (Krim Merkator, Slovenija), Kristina Graovac (Kišvarda, Mađarska), Jelena Đurašinović (Jagodina)

LEVA KRILA – Sanja Radosavljević (Krim Merkator, Slovenija), Aleksandra Stamenić (Kišvarda, Mađarska), Zoe Petrović (Bekament BB), Nataša Ćetković (Vojvodina)

PIVOTI – Marija Petrović (Glorija Buzau, Rumunija), Edita Nuković (Union Hale, Nemačka), Katarina Bojičić (Jagodina)

DESNA KRILA – Ana Kojić (Šiofok, Mađarska), Nataša Lovrić (Železničar), Jovana Bogojević (Kristijanštad, Švedska)

BEKOVI – Jovana Stoiljković (Šambrej, Francuska), Jovana Kovačević (Ramnicu Vlčea, Rumunija), Katarina Stošić (Alba Fehervar, Mađarska), Teodora Majkić (Bor Zijin Koper), Kristina Liščević (Dunarea Braila, Rumunija), Jelena Lavko (Dunarea Braila, Rumunija), Andrea Boner (Crvena zvezda), Anđela Janjušević (Šiofok, Mađarska)

Okupljanje reprezentacije zakazano je za nedelju, 23. oktobar u 16:00 časova u SC FSS u Staroj Pazovi, gde će selekcija obavljati trenažne aktivnosti do 2. novembra i polaska u Sloveniju na Evropsko prvenstvo.

Ženska rukometna reprezentacija Srbije će na Evropskom prvenstvu igrati u grupi B u Celju u okviru koje se sastaje sa selekcijama Danske, Švedske i Slovenije. U grupi A u Ljubljani igraće Norveška, Mađarska, Hrvatska i Švajcarska, grupu C u Skoplju čine Francuska, Holandija, Makedonija i Rumunija i u grupi D u Podgorici snage će odmeriti Poljska, Crna Gora, Nemačka i Španija. Nakon preliminarne faze (4-9. novembar), glavna runda takmičenja se igra u Ljubljani i Skoplju (10-16. novembar), dok je finalni vikend na programu u Ljubljani od 18. do 20. novembra 2022. godine.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *