Budućnost preko rumunskih šampionki do glavne runde – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Budućnost preko rumunskih šampionki do glavne runde

Najavio je Dragan Adžić da će njegova ekipa pokazati karakter kada bude najpotrebnije i to se upravo desilo na gostovanju šampionkama Rumunije. Budućnost je bez dve važne karike (Raičević i Rajčić) pobedila Vlčeu 21-20 i prošla u glavnu fazu Lige šampiona. 

Crnogorski tim je odmah pokazao domaćinu da podredjeni položaj na papiru ne znači ništa i poveo 4-0 od čega se Vlčea nije oporavila do poluvremena i na odmor je Budućnost ponela +3 (13-10). U nastavku su rumunske šampionke nošene sjajnom atmosferom koju su priredili navijači preuzele kontrolu i vođstvo, ali gošće su iznova nalazile način da se vrate u meč. Sjajna je bila Norvežanka Sando na golu sa 10 odbrana i čak 3 odbranjena sedmerca, dok je Radičević predvodila napad sa 8 golova. Pletikosić je dosta dobro zamenila odsutnu kapitenku, Lazović je pogodila neke važne šuteve dok je, ispostaviće se, pobedonosni gol iz teške pozicije postigla Mehmedović iako se tokom meča mučila sa relizacijom. Vlčea je imala napad za izjednačenje, ali je pas Liščević ka Lopez na deset sekundi pre kraja završio van terena. 

RAMNIKU VLČEA – BUDUĆNOST 20:21 (10:13)

Ramniku Vlčea – Dvorana „Trajan”. Gledalaca: 3.500. Sudije: M. Sa i V. Sa (Portugal). Sedmerci: Ramniku Vlčea 6 (3), Budućnost 4 (3). Isključenja: Ramniku Vlčea 8, Budućnost 6 minuta.

Ramniku Vlčea: Ćuka, DUMANSKA (12 odbrana i sedmerac), Batinović, DA SILVA 6, ELGAUI 3, Adespi-Molnar, LOPES 3, Nergord 1 (1), FLORIKA 1, GLIBKO 6 (2), FERNANDES, Zamfiresku, Liščević, Badea, Savu, Gonsales.

Budućnost: Babović (jedna odbrana), SANDO (10 odbrana i tri sedmerca), RADIČEVIĆ 8 (3), Konatar, JAUKOVIĆ 3, PLETIKOSIĆ 2, Vujović, Džaferović, LAZOVIĆ 3, Godeč, Premović, BRNOVIĆ 3, Bulatović, Ramusović, MEHMEDOVIĆ 2.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *