Cilj - Drugi krug! - Balkan-Handball.com
Naslovna Ženski rukomet Cilj – Drugi krug!

Cilj – Drugi krug!

0 komentar

Ženska reprezentacija Makedonije otputovala je u Francusku, gde danas počinje 18. Svetsko prvenstvo i traje sve do 16. decembra. Makedonke se nalaze u grupi sa Rusijom, Brazilom i Australijom, a opšti je utisak da bi za izabranice selektora Ljubomira Savevskog, veliki uspeh bio plasman u drugi krug, odnosno neko od prva dva mesta u grupi. Da podsetimo, na SP u Francuskoj učestvuje 24 ekipa, podeljenih u šest grupa po četiri. Prve dve ekipe iz grupe nastavljaju takmičenje u “TOP 12”, dok treća i četvrta iz svake grupe razigravaju u “President Cupu” od 13. do 24. mesta. Pred sam polazak, zabeležili smo izjavu selektora Makedonki:

– Ova reprezentacija može svakoga da pobedi, ali i od svakog da izgubi. Naša najveća prednost je u tome što nijedan protivnik ne može da otkrije koje su nam to slabe tačke. Nismo imali kontrolne utakmice, pa će i za nas sve ovo biti novo. Imamo dobru atmosferu u ekipi, zalaganje i priviknutost na novi sistem igre. Videćemo koliko će sve to da se isplati.

Ljubomir Savevski će biti prvi trener Makedonac, posle dužeg vremena na klupi nacionalne ženske selekcije, budući da je na njoj prodefilovalo mnogo stranaca. On je na tom mestu pre 20 dana zamenio Dragana Niševića.

– Meni će biti najteže, jer imam ogroman pritisak. Jedan od razloga zbog koga sam prihvatio da budem selektor i trener je da pokažem da Makedonija ima kvalitetne trenere koji do sada nisu dobijali adekvatnu šansu. U principu, ne prihvatam posao na sredini sezone, ako ne verujem u nešto. Ovde ima dobrog materijala. – zaključio je Savevski.

Još da napomenemo da u makedonskoj reprezentaciji nema Dragice Kresoja. Oko Beograđanke i njenog pristanka da igra za selekciju “južnih suseda”, digla se velika prašina u poslednjih mesec dana, ali će Dragica zbog propisa EHF-a, ipak morati da sačeka naredno veliko takmičenje.

G.A (DNEVNIK MK)

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball