Crnogorke dobile novu golmanku - Almu Hasanić - Balkan-Handball.com
Naslovna BalkanCrna Gora Crnogorke dobile novu golmanku – Almu Hasanić

Crnogorke dobile novu golmanku – Almu Hasanić

Zorica Radojkovic
1 komentar

Ženska reprezentacija Crne Gore dobila je novu igračicu. U pitanju je Alma Hasanić, trenutno golmanka norveških šampionki iz Larvika. Alma je rodjena u BIH i imala je samo četiri godine kada je njena porodica novi dom pronašla na tlu Skandinavije. Nastupala je za mladje reprezentativne selekcije Norveške, a jedini nastup za A selekciju upisala je 2014.godine na prijateljskom meču protiv Južne Koreje. Pošto je IHF pre nekoliko godina promenio pravila, odnosno u obaveznu trogodišnju pauzu od nastupa za predhodnu reprezentaciju, prestao da računa prijateljske mečeve, nema prepreka da Alma obuče dres Lavica pošto do sada norveška reprezentacija nije ozbiljno računala na nju.

Alma je do pre nekoliko dana bila na spisku B selekcije Norveške koja će igrati prijateljske mečeve sa Portugalom i Italijom, ali je golmanka Larvika odlučila da u budućnosti nastupa za Crnu Goru.

Adžićev spisak za EHF nedelju broji 17 devojaka:

golmani: Sonja Barjaktarović (Rostov, Rusija), Marina Rajčić (Budućnost), Alma Hasanić (Larvik, Norveška)

Krila: Radmila Petrović (Budućnost), Majda Mehmedović (Budućnost), Biljana Pavićević (Budućnost), Jovanka Radičević (Vardar, Makedonija), Olivera Vukčević (Mec, Francuska)

Bekovi: Katarina Bulatović (Budućnost), Milena Knežević (Budućnost), Jelena Despotović (Budućnost), Marija Jovanović (Isi Pariz, Francuska), Anđela Bulatović (Rostov, Rusija), Andrea Klikovac (Vardar), Sanja Premović (Lubin, Poljska)

Pivoti: Sara Vukčević (Erd, Mađarska) i Bobana Klikovac (Debrecin, Mađarska)

 

 

Možda vam se dopadne

1 komentar

milos 06/03/2015 - 14:09

trebala je da igra i na EP ali je bila povrijedjena, inace majka joj je crnogorka zato ce da igra za nas…

Odgovori

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball