Crnogorke u EHF nedelji igraju „Zlatnu ligu“ – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Crnogorke u EHF nedelji igraju „Zlatnu ligu“

Ženska seniorska reprezentacija Crne Gore biće učesnik „Zlatne lige“ koja se održava u Danskoj od 1. do 3. oktobra i na kojoj će pored domaćina, odmeriti snage protiv Francuske i Norveške.

Biće to prva akcija „lavica“ nakon Svetskog prvenstva u Japanu u decembru prošle godine i sjajna provjera pred Evropsko prventsvo koje će u decembru ove godine biti održano u Danskoj i Norveškoj.

Reprezentacija će se okupiti u Danskoj, jer je većina igračica na spisku iz redova Budućnosti, koja u nedelju protiv Odenzea igra utakmicu trećeg kola Lige šampiona. Sedam igračica koje nastupaju u drugim klubovima pridružiće se saigračicama iz nacionalnog tima u Danskoj, a prvi meč na turniru na programu je 1. oktobra, kada će rival biti Francuska, aktuelni šampion Evrope.

Duel protiv domaćina Danske zakazan je za 3. oktobar, dok će dan kasnije protivnik biti Norveška, četvrtoplasirana selekcija sa posljednjeg Svetsko prvenstva u Japanu u decembru prošle godine.

Na spisku selektora Johansona je 15 igračica i to golmanke Marta Batinović (Ramniku Vlčea, Rumunija) i Ljubica Nenezić (Dunarea Braila, Rumunija), lijeva krila Majda Mehmedović (Budućnost) i Dijana Mugoša (Podravka, Hrvatska), desna krila Jovanka Radičević (Budućnost) i Dijana Ujkić (Gloria Buzau, Rumunija), pivoti Ema Ramusović, Tatjana Brnović i Nikolina Vukčević (Budućnost), lijevi bek Đurđina Jauković (Brest, Francuska), srednji bekovi Itana Grbić i Sara Gugač (Budućnost), te desni bekovi Andrea Klikovac (CSM Bukurešt, Rumunija), Sanja Premović (Dunarea Braila, Rumunija) i Katarina Džaferović (Budućnost).

 

RASPORED „ZLATNE LIGE“

Četvrtak, 1. oktobar

Francuska – CRNA GORA (17.45)

Danska – Norveška (20.00)

 

Subota, 3. oktobar

Norveška – Francuska (13.45)

Danska – CRNA GORA (16.00)

 

Nedjelja, 4. oktobar

CRNA GORA – Norveška (15.00)

Danska – Francuska (17.15)

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *