Desetkovane Crnogorke na minus 17 u Larviku – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Desetkovane Crnogorke na minus 17 u Larviku

U okviru četvrtog kola EHF Euro Kupa, Norveška je drugi put u tri dana savladala reprezentaciju Crne Gore. Nakon pet razlike u Podgorici, najjača selekcija današnjice bila je bez milosti u Larviku – 40:23 (17:11).

Ovo je najubljedjiviji poraz Crne Gore od Norveške. Dosadašnji rekord je postavljen u grupnoj fazi Olimpijskih igara u Tokiju, kada je najbolja selekcija na planeti nakon izjednačenih 30 minuta (13:13) u nastavku dominirala i slavila 35:23.

Bez Đurđine Jauković, Eme Ramusović, Jelene Despotović, Katarine Džaferović, Andrijane Popović i Ilde Kepić, ali i Jovanke Radičević i Milene Raičević, Crnogorke nisu uspele da se odupru favoritu. ž

Već u 24. minutu, nakon serije 9:3, bilo je 15:8, da bi na velikom odmoru bilo 17:11. Kao i u „Bemax areni” tri dana ranije, Skandinavke su pojačale na startu nastavka i već u 35. minutu stigle do dvocifrene prednosti (22:12).

Razlika je samo rasla, pa je u 44. minutu bilo 30:15, u 51. čak 35:18, a tih plus 17 je bilo do kraja.

Heni Rajštad bila je najefikasnija u pobedničkim redovima sa sedam golova, jednim više od Stine Oftedal, a dva od Kamile Herem. U poraženom taboru, istakla se Tatjana Brnović sa osam pogodaka.

Norveška je zadržala maksimalan učinak, dok je Crna Gora druga sa četiri poena. Slovenija ima dva poena, dok je Makeodnija bez bodova. Dve poslednjepomenute reprezentacije sastaju se u nedelju u Skoplju.

Foto: Stefan Ivanović/RSCG

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *