Dijana Golubić: Bez prava na grešku! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Dijana Golubić: Bez prava na grešku!

Pouzdano desno krilo selekcije Hrvatske, Dijana Golubić priprema se sa svojom reprezentacijom za kvalifikacione utakmice sa Crnom Gorom koje će bolji tim odvesti na Evropsko prvenstvo. Dijana smatra da njena ekipa uz proveren kvalitet, ima više reprezentativnog iskustva i da to, uz revanš na domaćem terenu može odlučiti o putniku za Makedoniju. Očekuje dve jako dobre utakmice, kaže da je šteta što jedne od ove dve reprezentacije neće biti na EP, ali se i nada da će Hrvatska iz tih duela izaći kao pobednik.

Kako protiču pripreme u Poreču, ima li nekih novina u odnosu prema treninzima posle dolaska Zovka na mesto selektora?

-Na pripremama je dobro, treniramo svaki dan dva puta, otprilike u vrijeme kad je i utakmica u Crnoj Gori, tako da na sve budemo spremne. Treninzi su dosta teški, puno trčimo, dosta se radi na ubrzanju igre, i taktici za utakmicu jer znamo da nemamo pravo na pogrešku. Na pripremama nas ima dovoljno, i na sreću za sada nema problema s ozljedama, nadam se da će tako i ostati.

Kakvo je tvoje vidjenje crnogorske reprezentacije? Pored Bojane Popović i Maje Savić, od koga preti najveća opasnost?

Mislim da Crnogorke imaju jako dobru reprezentaciju i da je šteta što jedna od nas dvije mora propustiti Evropsko prvenstvo. Cijela ekipa je dobro uigrana pošto velik broj igračica igra u istom klubu. Sigurno je da su Bojana i Maja pokretači njihove igre, što otvara dosta prostora za ostale igračice koje to dobro koriste.

Šta može biti prednost reprezentacije Hrvatske u tim utakmicama? U odnosu na sastav sa SP jači ste za Maidu Arslanagić i Tihanu Ambroš, ali bez Jelene Grubišić na golu.

-Naša prednost je u tome što možda ipak imamo malo više reprezentativnog iskustva, i zadnju utakmicu igramo na svom terenu, iako to ništa u današnje vrijeme ne znači. Sigurna sam da će to biti dvije jako dobre utakmice, da nas u Podgorici čeka puna dvorana, ali neće ni njima biti lako u Kutini. Nadam se da ćemo na kraju ipak mi biti te koje ćemo slaviti. Što se tiče igračica, nema Jelene, ali zato su tu još 4 golmanice koje su isto dobre i čekaju svoju priliku da to i pokažu. Ima još nekih novih(starih) imena u reprezentaciji, i sigurno je da će svaka od nas ovdje dati sve od sebe da prođemo te kvalifikacije.

Selektor Zdravko Zovko će do petka raditi sa 19 igračica, to su: Maida Arslanagić, Tihana Ambroš, Dijana Golubić, Marta Žderić, Ivana Jelčić, Maja Zebić, Anita Gaće, Božica Palčić, Maja Kožnjak, Miranda Tatari, Svitlana Pasičnik, Lidija Horvat, Kristina Franić, Marija Zeljko, Nikica Pušić, Maja Čop, Andrea Penezić, Ivana Lovrić i Marija Borozan. Pre puta za Podgoricu koji je planiran za petak, Zovko će odrediti 15 putnica za prvu utakmicu koja se igra u subotu u Morači sa početkom od 20.15 časova.

ZORICA RADOJKOVIĆ 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *