Dragan Markov:"Odbrana donela pobedu!" – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Dragan Markov:"Odbrana donela pobedu!"

 Na konferenciji posle utakmice Srbije i Rumunije čuli smo utiske aktera o odigranom meču.

Marijana Tarka, trener Rumunki: “Čestitam na pobedi Srbiji. Moje cure su se borile, 50 minuta smo bili u igri, u poslednjih 10 minuta smo pali. Bilo je jako borbeno, nismo igrali loše i nemam šta da im zamerim.”

Mihaela Smedesku, golmanka Rumunije:”Bilo je jako dobra utakmica za šta treba imati pravog protivnika. Poslednjih 10 minuta pala nam je koncentracija i Srbija je rutinskom igrom došla do pobede.”

Dragan Markov, selektor Srbije: “Moj prvi utisak koji sam prvo preneo devojkama u svlačionici je da im se zahvalim što je prva utakmica koju ja vodim kao selektor završena pobedom. Meni je to izuzetno bitno i hvala im na tome. Borbena utakmica, Rumunija je igrala izuzetno kvalitetno u odbrani. Mislim da je bilo korisno za obe ekipe ono što smo forsirali. Da pokušamo da napravimo što više faulova, čini mi se da u prvom delu nismo to dobro radili jer nam je njihov pivot pravio dosta problema, bio je pokretljiv pa su bekovi dolazili do čistih pozicija za šut. Teško smo to rešavali. U drugom poluvremenu smo, da kažem sa nekom novom postavom uspeli da rešimo to bolje. Dobili smo na agresivnosti i onda je rezultat počeo da dolazi na našu stranu. Odbrana nam je donela pobedu. Naravno da ovo nije briljantna partija, sigurno da ima jako puno da se radi, ali ono što mi je drago je da devojke polako usvajaju moje zahteve u pokušaju da dignemo nivo igre u odbrani. Čini mi se da ide dobro, mic po mic, ali ide.”

Katarina Tomašević, golmanka Srbije: “Čestitala bih mojoj ekipi i zahvalila im se na borbenosti i kolektivnoj igri. Ovo je tek naš početak i nadam se da će biti sve bolje I bolje.”

Zanimljivo pitanje bilo je upućeno Markovu o potrazi za rešenjem problema koji naša ekipa evidentno ima kada u igri nije Lekić(serija Rumunki posle njenog kratkog izaska iz igre):”Očigledno je i videlo se danas na utakmici da imamo više problema. Nije sporno, tragamo i za tim rešenjima, radimo na treninzima, analiziramo. Ovog momenta ne mogu da kažem da li je to ovaj ili onaj igrač, da imamo gotovo rešenje primenili bi ga danas. Andrea jeste osnovni motor tima, ali ne volim da ističem pojedince, meni su svi igrači koji su tu jako bitni i svi oni daju maksimum za ovaj kolektiv. Ima tu problema, ali tražimo alternative i za to nam i služi ovaj “Trofej Srbije”. Siguran sam da ćemo to rešiti na najbolji mogući način.”

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *