Dva gola za poluvreme!? – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Dva gola za poluvreme!?

 Nisu u pitanju ni mlađe selekcije ni nižerazredne lige. U prvi mah nismo poverovali da je moguće, ali brzo smo se razuverili. Naime, sinoć je u Nemačkoj igrana prva utakmica polufinala Kupa Kupova između domaćeg Leverkusena i danskog Kopenhagena. Rezultat na poluvremenu bio je 2-11 za gošće! A čitavih 9 golova su postigle igračice Leverkusena za 60 minuta, tako da ni rezultat na kraju nije mnogo bolji, 9-21!  Oko 1100 domaćih navijača na prvi gol čekalo je do 15 minuta kada je Loerper pogodila za 1-7. Leganger na golu FCK-a, 4 promašena penala i očajan učinak domaćih bekova doveo je do retko viđenog debakla u evropskim polufinalima.

Na adresu Leganger zaista ide dobar deo zasluga, ali je FCK igrao sjajnu odbranu koja je učinila napad Leverkusena bezidejnim, tako da je veliki broj šuteva iskusna Norvežanka zaustavljala bez većih problema. Da na drugoj strani nije stajala Woltering rezultat je mogao biti i gori po domaće, ako uopšte postoji gore od ovoga.

Bayer Leverkusen – FC Kopenhagen 9:21 (2:11)
Leverkusen: Woltering, Knipprath Byl, Fillgert 1, Kocevska, Müller 2, Loerper 3(2), Bönighausen, Glankovicova, Schückler, Ahlgrimm 3, Steinbach, Meier
FCK: Pedersen, Dahrup, Leganger Lyksborg 1, Bloch-Sörensen, Milanovic, Savic 2, Melgaard 1, Krause 4, Wiberg 1, Baumbach 2, Batinic 5, Bonde Pedersen, Turey 5(1).

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *