DVSC u stopu prati Đer! - Balkan-Handball.com
Naslovna Ženski rukomet DVSC u stopu prati Đer!

DVSC u stopu prati Đer!

0 komentar

 Posle Danske koja se poslednjih godina izdvojila kao ubedljivo najjača, Mađarska takođe ima jaku ligu za rukometašice, a lako je uočljivo da nema puno igračica sa naših prostora. Pre pauze zbog evropskog prvenstva odigrano je 12. kola mađarske lige. Đer je i ove sezone, kao i predhodnih, prvi na tabeli, mada ne vlada tako superiorno kao ranije.

Za petama im je DVSC od koga su doživele i jedini poraz u 8. kolu na gostovanju u Debrecenu 24-22. DVSC je verovatno najveće iznenađenje polusezone jer ima samo jedan poraz u 12.kolu(30-33) i to na gostovanju FTC-u u Budimpešti. Vodeći dvojac za sada ima samo po jedan poraz, dok listu timova sa četiri i više, na trećem mestu predvodi Dunafer za koji brani reprezentativka Hrvatske Sanela Knezović. Feherep Alkoa(bivši Korneksi) za koju nastupaju srpske igračice Slađana Đerić i Verica Nikolić trenutno je na šestoj poziciji i to sigurno ne zadovoljava klupske ambicije nekadašnjeg osvajača EHF Kupa. Nekadašnja juniorska reprezentativka SCG iz generacije 1984, Andrea Šterbik trenutno brani boje ekipe Kiskunhalas koji je trenutno na 9.mestu.

Na listi strelaca vodi Anet Sopronyi sa 106 golova u 12 utakmica iz ekipe Tajtavil koja je nedavno osvojila "Stadwerk kup" u Švajcarskoj na kome su učestvovale Crvena Zvezda i Trgocentar. Najbolja igračica Mađarske za prošlu godinu Orsulya Verten prvi je strelac Đera sa 67 golova i jedina je u prvih 10 liste strelaca koja je sve golove postigla iz igre. Dobro nam poznata Anita Gerbic je korak iza saigračice sa 64 gola i nije u golgeterskom izdanju na koje nas je navikla proteklih sezona.

Utakmicom 13.kola između Feherep Alkoe i Đera juče, nastavljeno je prvenstvo. Đer je posle velike borbe odneo bodove kući pošto je pobedio 30-28(14-14). Ostale utakmice igraju se danas i sutra, a parovi su: Bekescsaba-Vasas, Dunafer- Kiskunhulas, Vac- Pesc, DVSC- Vasarhrely, Nyiradony-FTC.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball