Eduarda Amorim rukometašica decenije po izboru Handball-Planet.com! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Eduarda Amorim rukometašica decenije po izboru Handball-Planet.com!

Nakon muške, renomirani portal Handball-Planet.com objavio je i rezultate izbora za najbolju žensku rukometašicu i postavu decenije za nama. Glasovima poznatih svetskih trenera, rukometnih legendi i novinara, za najbolju je odabrana Eduarda Amorim (34).

Brazilski levi bek je u prethodnih 10 godina osvojila pet titula prvaka Evrope sa Đerom, i okitila se tutulom šampiona sveta sa reprezentacijom 2013. godine u Beogradu, kada je bila i MVP turnira. Godinu dana kasnije, proglašena je najboljom na svetu po izboru IHF-a i uvrštena je u idealnu postavu Lige šampiona. Za najbolju odbrambenu igračicu po izboru IHF-a birana je 2016, 2017, 2019. i 2020. Godine 2019. bila je i najbolji defanzivni specijalista po izboru Handball-Planeta.

ČLANOVI ŽIRIJA

Treneri: Dragan Adzic (Montenegro), Adrian Vasille (Romania), Per Johansson (Sweden), Jorge Duenas (Spain), Nenad Sostaric (Croatia), Helle Thomsen (Denmark) and Tor Odvar Moen (Norway)

Legende: Tatjana Medved (Serbia), Daniela Piedade (Brazil), Cristina Varzaru (Romania), Raphaelle Tervel (France), Karoline Dyhre Breivang (Norway), Anja Althaus (Germany) and Ljudmila Bodnieva (Russia)

Novinari: Laura Agena (Argentina), Ibolya Szekeres (Hungary), Zorica Radojkovic (Serbia), Jorge Dargel (Spain), Stig Nygard (Norway), Sergei Prigolovkin (Russia) and Bjorn Pazen (Germany)

Brazilka je pobedila u foto-finišu ispred Hajdi Loke. Rezultati izbora bili su jako neizvesni – Amorim i Loke sakupile su po 49 poena, svega jedan više od Kristine Neagu, dok je Kartin Lunde imala 45. Pošto su Amorim i Loke imale isti broj bodova, isti broj MVP nominacija i isti broj poena od strane žirija, odlučili su bodove dobijeni od strane fanova, a tu je prednjačila Amorim sa 2.800 u odnosu na 1.874 koliko je imala Loke.

Eduarda Amorim is NEXE World Handball Female Player of the Decade!

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *