EHF EURO 2020: Nemački selektor u karantinu, Mađarice i Hrvatice oslabljene, Rumuni se plaše za golmana - Balkan-Handball.com
Naslovna ArhivaEHF EURO 2020 - ŽENE EHF EURO 2020: Nemački selektor u karantinu, Mađarice i Hrvatice oslabljene, Rumuni se plaše za golmana

EHF EURO 2020: Nemački selektor u karantinu, Mađarice i Hrvatice oslabljene, Rumuni se plaše za golmana

zika.bogdanovic
0 komentar

Danska Vlada konačno je dala „zeleno svetlo“ za organizaciju Evropskog prvenstva koje će biti specifično po mnogo čemu. „Crveni balon“ u kome će se naći igračice, stručni štabovi i sva zvanična lica, predsednik Danske Federacije Per Bertelsen nazvao je za tamošnje medije „nečim strašnim što će devojkama teško pasti“, jer podrazumeva striktno ostajanje u hotelu, restriktivne prostore u dvorani i automatsko izbacivanje sa Prvenstva ukoliko recimo, neko bude viđen u prodavnici pored hotela.

„Na vama je velika odgovornost“, bila je poruka danskog ministra kulture, aludirajući na to da će 600-700 ljudi iz cele Evrope u pandemiji korona virusa doći u dva danska gradića – Herning i Kolding.

Odbrana Prvenstva je u protokolima COVID-19, s obzirom da će devojke biti testirane praktično na svaka tri dana, a po dolasku u Dansku testiranje se nastavlja u istom ritmu sa inicijalnim već na aerodromu.

Do tada stižu brojke, pa tako selektor reprezentacije Hrvatske Nenad Šoštarić ne može da računa na pet igračica iz Podravke, koliko fali i na startu priprema u Mađarskoj. Selektor reprezentacije Nemačke Henk Groener i njegov pomoćnik nalaze se u kućnoj izolaciji, tako da će do četvrtka treninge Nemica voditi trener juniorske reprezentacije. U Francuskoj je došlo do naknadnog poziva, s obzirom da je desni bek Krima Ugolin pozitivna i zameniće je Sajka.

Rumuni su zabrinuti jer bi golman Podravke Julija Dumanska mogla biti izgubljena za Prvenstvo zbog pojave virusa u Koprivnici koji implica desetodnevni karantin.

Srbija je na startu priprema bez Dragane Cvijić (čeka je operacija), Tamare Radojević (materinstvo) i Timee Milošević (karantin u klubu zbog pojave COVID-19).

 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball