KAKAV PODVIG LAVICA: Evropska bronza ide u Crnu Goru! - Balkan-Handball.com
Naslovna Ženski rukometEHF EURO 2022 - ŽENE KAKAV PODVIG LAVICA: Evropska bronza ide u Crnu Goru!

KAKAV PODVIG LAVICA: Evropska bronza ide u Crnu Goru!

Zorica Radojkovic
0 komentar

Heroine i ponos nacije za sve generacije! Crna Gora je napravila podvig koji će se prepričavati. U fantastičnoj atmosferi na tribinama ljubljanskih Stožica obojenim u crveno, prosto se nije moglo izgubiti. Pred izabranicama Bojane Popović pao je olimpijski šampion i bronzana medalja zasluženo ide u Crnu Goru! Posle fantastične borbe u 70. minuta, Francuska je pala, 27-25.

Disciplinovana i kreativna igra Crne Gore od starta, predvođene Grbićevom u napadu i Batinovićevom na golu, nagrađena je vođstvom 13-12 na poluvremenu. 

U nastavku je Francuska ponovo kažnjavana za svaku grešku sve do 47.minuta, a onda su se olimpijske šampionke vratile u život. Vođstvo Crne gore se istopilo i prešlo u minus. Post od 11 minuta bez gola prekinula je Radičević iz penala za 21-21. Jauković je herojski povukla, pogodila i unela u poslednji minut +1 (22-21). Francuskoj je sviran faul u napadu na 20 sekundi pre kraja, ali u presingu koji je usledio sudije sviraju tehničku grešku Crnoj Gori pet sekundi do isteka 60.minuta. Grbić pravi nesmotren faul, prekida prenos lopte Francuske za šta je posle video analize kažnjena crvenim kartonom i penalom. Hladnokrvna Zadi je realizovala sedmerac i ušlo se u produžetke. 

Nova igra živaca i padanje na glavu za svaku loptu, svakako je bolje ležalo Lavicama. Izdržale su baš lavovski do kraja i zasluženo slave TREĆU medalju sa velikih takmičenja! 

Jovanka Radičević je u oproštajnom meču od crnogorskog dresa postigla šest golova, koliko i Đurđina Jauković, a po četiri Itana Grbić i Matea Pletikosić. Marta Batinović je imala 11 odbrana od kojih je nekoliko bilo u krucijalnim momentima. 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball