TRADICIJA NA STRANI SRPKINJA: Na velikim takmičenjima Srbija - Slovenija 3:0 - Balkan-Handball.com
Naslovna Ženski rukometEHF EURO 2022 - ŽENE TRADICIJA NA STRANI SRPKINJA: Na velikim takmičenjima Srbija – Slovenija 3:0

TRADICIJA NA STRANI SRPKINJA: Na velikim takmičenjima Srbija – Slovenija 3:0

zika.bogdanovic
0 komentar

U Celju se od 18 časova igra odlučujući meč za prolaz u drugu fazu između reprezentacija Srbije i Slovenije. Tradicija je na strani Srpkinja, s obzirom da su u tri okršaja na tri velika takmičenja od 2016. godine beležile pobede.

Pod palicom selektorke Dragice Đurić u Švedskoj 2016. godine izvojevana je pobeda 36:34. Još jednom je Uroš Bregar kao selektor Slovenije morao da prizna nadmoć Srbije, ovog puta u Japanu kada je srpski tim predvodio Ljubomir Obradović na SP 2019 – 29:27.

I na prošlogodišnjem Svetskom prvenstvu 2021 u Španiji, Srbija je predvođena Urošem Bregarom savladala Sloveniju Dragana Adžića u glavnoj fazi takmičenja – 31:25.

Što se tiče preostalih sedam prijateljskih mečeva i onih u kvalifikacijama za EHF EURO 2014 i okršaja na Mediteranskim Igrama – skor je 4:3 za Srbiju od 2013. godine. 

Da podsetimo, Srbiji je potrebna bilo kakva pobeda nad Slovenijom ukoliko u drugom meču Švedska savlada Dansku. U svakom slučaju, pobeda od osam i više golova razlike vodi Srbiju u Ljubljanu gde će se igrati glavna faza takmičenja.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball