Balkan-Handball.com

EHF Euro Kup: Ubedljiv poraz Slovenki u Norveškoj

U meču prvog kola EHF Euro Kupa za dame, reprezentacija Slovenije ubedljivo je poražena u Norveškoj 29:17 (14:9). U drugom meču prvog kola, Makedonija dočekuje Crnu Goru (20.30). 

Podsetimo, na EHF Euro Kupu učestvuju reprezentacije tri domaćina narednog Evropskog prvenstva (Makedonija, Crna Gora, Slovenija) i aktuelni šampion starog kontinenta (Norveška).

Sloveniji je posao dodatno bio otežan neigranjem Ane Gros i Elizabet Omoregie, što se naročito odrazilo na napad. Već u prvom poluvremenu je postalo jasno da gošće neće uspeti da naročito ugroze favorita. Norveška je povela 5:1 pa 9:4, Slovenija je uspela da se vrati na 10:8, ali je ostatak meča protekao u dominaciji domaće selekcije. 

Već u 42. minutu, na semaforu je pisalo 20:11. Selektor Dragan Adžić reagovao je tajm-autom, uspeo je da zaustavi dalji potop, ali su Skandinavke rutinski privele meč kraju.

Heni Rajštad i Stine Skogrand bile su najefikasnije u pobedničkim redovima sa po četiri gola, dok se na drugoj strani istakla Tjaša Stanko sa šest.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *