EP Juniorki: Crna Gora osvojila veliki bod protiv Danske - Balkan-Handball.com
Naslovna Ženski rukomet EP Juniorki: Crna Gora osvojila veliki bod protiv Danske

EP Juniorki: Crna Gora osvojila veliki bod protiv Danske

Pogotkom Eme Kolić 20 sekundi pre kraja, crnogorske juniorke osvojile su bod protiv Danske, koji će preneti u drugi krug takmičenja. Vukčević umalo da donese pobedu uz zvuk sirene.

Marko Marjanović
0 komentar

Nakon drugog kola bilo je jasno da će Danska i Crna Gora proći dalje iz Grupe D Evropskog prvenstva juniorki u Rumuniji, pa su se ove dve selekcije susrele u borbi za prenos bodova u drugi krug. Na kraju su podelile plen 29:29 (15:13), čime „Lavice“ mogu biti zadovoljnije, s obzirom da su bile u zaostatku skoro čitavim tokom meča.

Danska je vodila od početka ali je prednost bila neznatna, najviše plus četiri (23:19) u 40. minutu. Borbene izabranice sjajnog selektora Igora Markovića nisu se predavale do kraja i uspele da se izbore za remi, golom Eme Kolić 20 sekundi pre kraja.

Dankinje nisu uspele da organizuju dobar napad u preostalom vremenu, Nilsen je napravila korake, a Jelena Vukčević dobila priliku da u poslednjem trenutku pogodi praznu mrežu sa 30-ak metara, ali nije uspela. 

Anđela Vukčević i Anđela MIlošević sa po sedam golova bile su najefikasnije u crnogorskim redovima, ispred Eme Kolić i Nikoline Marković sa po pet. Šest odbrana imala je Andrea Škerović, jednu više od Marije Marsenić. 

Na drugoj strani, po običaju, najbolja Džuli Matijesen Skaljone sa čak 12 pogodaka.

Crna Gora će u drugoj fazi ukrstiti sa dve selekcije iz grupe C. Jedna od njih biće Mađarska, a druga Francuska, Norveška ili Srbija. 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball