Eva Dinevska: "Imamo velike šanse"! - Balkan-Handball.com
Naslovna Ženski rukomet Eva Dinevska: "Imamo velike šanse"!

Eva Dinevska: "Imamo velike šanse"!

0 komentar

 Reprezentativke Makedonije spremaju se u Skoplju za baraž utakmice sa Austrijom za odlazak na Svetsko prvenstvo u Kini. Činjenica da Makedonke od svih selekcija sa Balkana imaju protivnika sa najlošijim rejtingom, ne znači mnogo jer treba pokazati da tako stoje stvari i na terenu. Juče je kao pojačanje u stručni štab stigao najuspešniji „strani“ trener u istoriji makedonskog rukometa, srpski stručnjak Josif Petković, a mi smo aktuelnim temama razgovarali sa golmankom nacionalnog tima, Evom Dinevskom.  

Bliži se utakmica sa Austrijom, kako protiču pripreme? Čitali smo u štampi predhodnih dana, da ste igrali samo fudbal na treninzima zbog neisplaćenih premija sa Evropskog prvenstva?

-Treniramo svaki dan dva puta. Bilo je problema prvih nekoliko dana, ali sad je sve u redu. Pripreme teku u super tempu, ništa nije ostavljeno slučaju. Trudimo se svi, radimo dobro i maksimalno ozbiljno smo shvatili ove utakmice.


Kakav je zdravstveni bilten i ima li promena u sastavu?
-Nemamo nekih ozbiljnih povreda. Nismo u istom sastavu sa Evropskog prvenstva. Prvo, ja sam nova, a drugo, Olga Bujanova neće nastupati sad na utakmicama sa Austrijom. Čekamo danas da dođe Nataša Kocevska iz Nemačke. Imamo i novog trenera, u stvari sad selektora, Joška Petrovića.


Kakve informacije imate o protivniku? Hoće li im igrati Spiridon i Rotis?
-Austrija kao reprezentacija sigurno nije loša. Imamo kasete, pratimo na internetu sve o njima. Još nije potvrđeno neigranje Spiridon i Rotis, priča se da najverovatnije neće igrati, ali to se ne zna sigurno. Mislim da imamo velike šanse da pobedimo i odemo na Svetsko prvenstvo.


Imala si dobru polusezonu sa Dinamom, posle ste se borili sa mnogo problema i ka kraju nekako priveli sezonu kraju. Iz ove perspektive, kako gledaš na period proveden u Pančevu? Vraćaš li se u Srbiju?

– U Dinamo se ne vraćam, a nisam dobila još neku ponudu iz Srbije. Bila je velika finansijska kriza u klubu, ali nije sve u parama. Bitan je odnos i neki principi koji nisu ispoštovani od strane kluba. Bilo kako bilo, ja sam se navikla tamo i posle svega mi je bilo jako teško otići i rastati se sa devojkama, ali bukvalno sa svima jer su bile jako korektne i kao koleginice i kao drugarice.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball