Evropski vikend rukometašica! - Balkan-Handball.com
Naslovna Ženski rukomet Evropski vikend rukometašica!

Evropski vikend rukometašica!

0 komentar

Uporedo sa Ligom šampiona igraju se utakmice i trećeg kola svih evrokupova u konkurenciji rukometašica. Od ekipa sa Balkana, Srbija ima najviše predstavnika(Kikinda i Naisa u EHF Kupu, Dinamo u Kupu Kupova, Knjaz Miloš i Vrnjačka Banja u Čelendž Kupu). Hrvatske ekipe Trešnjevka i Trogir,  bosansko-hercegovački Ljubuški i Jedinstvo iz Tuzle, makedonska ekipa Vardar i slovenačka Olimpija, zajedno sa srpskim timovima ostali su da brane čast Balkana u Evropi i pokušaju da izbore plasman u 1/8 finala. Ipak, u klubovima širom Evrope mnogo je igračica sa ovih prostora koje će pokušati to isto i mnoge će uspeti. Verica Nikolić(Feherep Alkoa), Eva Dinevska(Dinamo Petohemija), Katarina Vojčić(Knjaz Miloš) i Biljana Crvenkoska(Üsküdar – Turska) prenele su nam svoja očekivanja od prvih utakmica trećeg kola.

Kup EHF, Ormi Patras(Grčka)-Feherep Alkoa(Mađarska)

Verica Nikolić, pivot (Feherep Alkoa – Mađarska).

-Idemo u Grčku sa namerom da pobedimo. Gledali smo njihove CD-ove i analizirali igračice. Što se tiče stanja u našoj ekipi, možda smo trenutno u maloj psihološkoj krizi, ali na putu smo da je prevaziđemo. Mislim da imamo dobru ekipu i odličnog trenera koji je na prvom mestu psiholog, pa onda trener. Pokazale smo da možemo svakog da pobedimo, a isto tako I da izgubimo od svakog. Trgle smo se posle dva neočekivana poraza u mađarskom prvenstvu i za nas nema više kikseva. Bilo je manjih problema sa povredama, ali sada smo zdrave i što je najbitinije, na raspolaganju treneru.

 

Kup EHF, Üsküdar(Turska) – Kuban(Rusija)

Biljana Crvenkoska, bek (Üsküdar – Turska):

-Nismo uspeli puno da saznamo o Kubanu. Jedino što sigurno znamo da je protivnik predstavnik ruske škole, a svi znamo kakva je to škola i šta to znači. Imamo kasete, gledali smo ih i gledaćemo ponovo. Nemamo problema sa povredama i ostaje nam da vidimo šta će doneti utakmica sa Ruskinjama.

 

 

 

Kup Kupova, Zora Olomouc(Češka)- Dinamo Petrohemija(Srbija)

Eva Dinevska, golman (Dinamo Petrohemija – Srbija):

-Nešto malo sam saznala od drugarice koja je igrala u Češkoj i nešto smo na internetu videli. Spremali smo se svakako za tu utakmicu. Normalno, idemo na pobedu. Što se tiče zdrastevenih problema, nemamo ih. Sve igračice koje igraju i u domaćoj ligi su odličnoj formi. Imamo tu standardnu prvu postavu koja se nešto u toku igri i ne menja, ali svakako imamo i igračice koje su mladje, ali spremne da uđu i odrade ono što od njih traži trener.

 

 

Čelendž Kup, Tecton WAT(Austrija) – Knjaz Miloš(Srbija)

Katarina Vojčić, bek (Knjaz Miloš-Srbija):

-Nemamo nekih preciznih informacija o protivniku. Velika su nam nepoznanica. Čuli smo da bi trebalo da im igraju još dve igračice koje su pauzirala zbog povreda. Što se nas tiče imamo malo problema. Ja sam istegla ahilovu pa sam malo pauzirala, ali se nadam da ću moći da igram u subotu. Osim mene, sa povredama kubure i Jasmina Kukić (koleno), Maja Radoičić (rame) i Kaća Karatošić (prst), ali se uprkos svemu nadamo pobedi i prolasku u sledeće kolo.

 


Parovi 3.kola:

Kup EHF

Kikinda – Itxako

53 Moskva – Naisa

 

Kup Kupova

Zora Olomouc – Dinamo Petrohemija

Otelul Galati – Ljubuški Lido osiguranje

Önnereds HK – Trešnjevka

 

Čelendž Kup

Vrnjačka Banja – Casalgrande Padana

Tecton WAT – Knjaz Miloš

Cankaya Beld – Vardar

Colegio Joao de Barros – Trogir

DHC Slavia Prag – Jedinstvo

Olimpija – Fram

Z.R.

 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball